Kameran ljuger inte......

Med liggunderlag till skogs...

Begav mig ut för att testa min hemmagjorda diffusor av en glassburk (tips från makrofokus.se). Att ljussätta är ju inte det lättaste, men kan behövas när man krupit ner på marken. Nu var det inte så lätt när solen tittade igen ibland. Men som nu mången har sagt så upptäcker man mycket smått och gått när man kommer ner på marken. Har även beställt ett nytt objektiv idag från Tradera. Ett EL-Nikkor 50 mm/1:2,8 förstoringsoptik. Så makrointresset finns kvar som ni ser.

Inlagt 2012-04-08 17:30 | Läst 2413 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Härliga bilder! Hur gillar du glass diffusern? Gjorde en ny för någon vecka sedan men gillar mer yoghurt deffusern, dock så har ju glass deffusern sina fördelare som att man inte skrämer iväg krypen lika lätt.

Mvh Jonas
Svar från Bert-Ola Ekh 2012-04-08 18:37
Tack för det Jonas. Nu har jag inte hunnit använt den så mycket, men jag har bytt lock flera gånger. Så man får testa sig fram till det som känns bäst.

//Bert-Ola
Första och sista blev ju väldigt lyckade. Vilken adapter använder du till El-Nikkor? Jag har ett gammalt Componon som man kanske kan göra likadant med?

/Torbjörn
Svar från Bert-Ola Ekh 2012-04-08 18:43
Tack Torbjörn. Idag blev det mitt gamla vanliga makroobjektiv fasta 100mm /2.8. Vad gäller El-Nikkor så beställde jag detta idag på Tradera. Så vi får väl se i slutet på veckan om det dyker upp. Tanken är väl att jag skall ha det till min bälg. Så det kanske kommer lite smakprov till nästa helg på lite närbilder.

//Bert-Ola
Härliga bilder Bert-Ola!
Svar från Bert-Ola Ekh 2012-04-09 12:46
Tack för det Heléne

//Bert-Ola
Visst hittar man massor av nya upptäckter i macrovärlden :)
Gillar din första bild och fascineras av hur nära myrorna du kom och vad skarpt det blev.
Bra jobbat!
/Lena
Svar från Bert-Ola Ekh 2012-04-09 12:50
Tack för kommentaren Lena.
Ja det är en spännande värld med makro. Vad gäller närheten, så får man lägga sig ner på deras nivå och nu var dom lite sega i det svala vädret och då blir det lite lättare.

//Bert-Ola
Tjenare Boba
Det verkar som du kommer att krypa en hel del i sommar.Härliga bilder...
Hälsn "Bosar"
Svar från Bert-Ola Ekh 2012-04-10 22:47
Tack för det Conny. Ja det blir nog lågt i sommar :-) Men jag skall väl hinna med någon mås också hoppas jag.

Hade Boba