Jag och min Pentax

Kameran ljuger inte......

När havet är som bäst...

Ännu en båthelg är över. Denna helg blev det Bodskäret (utanför Vässarö). Att gå på utsidan och havet ligger som en spegel, ja då leker livet. För det är ju inte allt för ofta som vindarna har tagit ledigt. Havet är så mäktigt med alla dessa förändringar, ibland kan vågorna slå upp över däck och ibland ligger den som en spegel som idag.

När vi passerade Garpen så satt där två havsörnar och väntade på oss. Ja väntade är väl synd att säga, dom fick ganska bråttom när vi närmade oss. Vi var två båtar och i den andra fanns det också en fotonörd (Bosar). Så nu åkte ju våra kameror upp i en hast, men att få skärpa i en gungande båt var inte lätt.

Väl framme i vår vik så passerade en annan båt med lite tyngre utrustning, så det är nog ganska gått om havsörn i detta område.

Men vi hittade också lite annat smått och gott, fästingar är kanske inte så trevliga. Så nu har man koll på armar och ben på alla små prickar.

Denna lilla elaka fluga fick ett hastigt slut och även ett gott skratt för oss. Den satte sig på min kompis arm och började bita och jag skulle ta en närbild. Men jag fick inte till det och det började göra ont, så jag knäppte iväg den med mina fingrar. Till vår förvåning så satt huvudet kvar på armen. Men färggrann var den i alla fall.

Ja då var det slut på denna helg och en ny arbetsvecka står för dörren med nya möjligheter.

Ha det gott

//Bert-Ola

Postat 2012-08-12 19:58 | Läst 1425 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Bubblor och fjäril

Hade några av mina barnbarn i helgen och då blev det lite lek med såpbubblor. Sedan ett besök vid stadsparken i Uppsala och där hittade jag en fjäril som fick följa med hem (på bild)

Någon som vet vad det är för sort?

Ja då var denna helg slut och en ny arbetsvecka står för dörren.

Ha det så bra
//Bert-Ola

Postat 2012-08-05 21:32 | Läst 1355 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Laleh i Botaniska

Idag var det konsert vid Botaniska trädgården i Uppsala. Gick dit med gott mod för att få lite bilder på Laleh. Men det började inte bra, fastnade på väg in för här var det kontroll av väskor och ryggsäckar. Allt flytande tömdes ur, även termosar med kaffe och saftflaskor och oöppnade vattenflaskor. Man ville väl att man skulle köpa vatten innanför för dyra pengar. Sedan var det paraplyförbud (säkerhetsrisk) så alla fick hänga dessa på staketet. Men nu till min ilska, du har en kamera med teleobjektiv, aj, aj det får du inte ha (artisterna är lite känsliga) eller har du pressleg.  Det står på biljetten att du inte får ha kamera, ljud- och bildinspelningsutrustning. Men om jag tar av 300 objektivet och tar mitt 18-55 istället, ja då går det bra. Så jag fick snällt springa till bilen och lämna ifrån mig mitt 300. Så det var nästan värre än att gå igenom Arlandas säkerhetskontroll för att få lyssna på lite musik.

Är det någon som har erfarenhet av konserter vad som gäller och går det att skaffa pressleg fast man inte är proffs? Kändes ju ganska löjligt att inte få fota och spela in ljud när halva publiken står med en smartphone och spelar in för fullt.

Kändes inte bra,så det fick snällt bli några bilder med 18-55:an


Många tjuvlyssnade vid slottet


Kan det vara en ljudinspelning månne?


Support var förband


I morgon har väl arrangörerna loppis på paraplyer och termosar

Men avslutningen blev bra med Laleh (Så mycket bättre)

God natt gott folk och ha en bra helg.

/Bert-Ola

Postat 2012-08-04 01:13 | Läst 1569 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera