Kameran ljuger inte......

Min första stackning

Inspirerad av mitt i naturen som jag skrev i tidigare blogg, så har jag nu införskaffat mig en macrobälg. Här är mitt första försök med bälg och med 100/2.8 macro objektivet. Det blev 42 exponeringar på denna lilla spindel (3-4 mm) som jag sedan stackade. Men jag inser att skall man vara så nära motivet så blir det svårt med skärpedjupet och att det krävs flera exponeringar. Men då behöver man nog en släde med finare gängstigning, för på bälgen är det för grov gänga så det blir för stora hopp.

Inlagt 2011-12-17 19:51 | Läst 2562 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Bra jobbat med stackning! Skulle vilja se bilden lite större än som den är nu. Det stämmer att man behöver flera exponeringar, har också märkt det och även med MP-E65 behöver man stacka ihop bilder.
Svar från Bert-Ola Ekh 2011-12-18 16:27
Hej Mikael och tack för din kommentar. Ja det här med macro och stackning är ju inte så lätt, men väldigt intressant. Kom även på idag att jag hade för stor bländare igår på denna spindel (2,8) Testade lite snabbt idag med f/8 och då fick man ju helt klart en bättre skärpa. Så man har mycket att lära :-)

mvh
Bert-Ola
hej Bert-Ola!
tjusig spindel :) jag såg oxå ett med naturen och vart intresserad.
du pratar om släde och gängstigning.. hur fungerar det, antar att det är ett måste
att ha för att kunna skifta mellan exponeringarna man tar?

mvh magnus :)