Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 748 / Konst och lite citat.

________________________________________________________________________

Dagens citat:

"The X100F is designed for photographers, not for computer programmers".

Vem kan ha sagt det? (KR). Det var av en slump att jag kom över det, men det stämmer väl överens med min syn på kameran.

Nå men det var "brostensmønstret" det skulle handla om här.

"Brolægger" (stensättar) hantverk av högsta klass.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

Inlagt 2017-09-14 22:31 | Läst 1686 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fotograferandet är första delen, framkallningen den andra. En del vill jag ha så enkel och snabb framkallning som möjligt, andra kan sitta framför datorn och fila på en bild i många timmar. Att ta bilden tycker jag är viktigare än att bygga upp den i efterhand.
Svar från Erik Madsen 2017-09-14 23:29
Jag håller helt med Stefan.
Jag har bara fotograferat i JPEG under lång tid. Och med min nya kamera är det ingen tvekan alls. Jag har sett test som försöker bearbeta RAW-filer från X100F och sedan jämföra dem med dem JPEG som kom rakt från kameran. Filerna från kameran var helt i linje med de efterbehandlade RAW-filerna. Det är självklart viktigt att noggrant ta hand om inställningarna i kamaran, men det gör jo vi två :-)
Hälsningar från Erik/DK.
Stensättare är den svenska yrkestiteln. Dom kunde verkligen sitt jobb, se bara bilden hur bågarna flätas ihop.

Undrar om bilden verkligen är direkt ur kameran. Den ovala vinjetteringen ser ut som en efterbearbetning om än inte i RAW;-)

Själv kan jag numera inte plåta i jpg, har blivit beroende av att köra RAW och efterbearbeta. Tyvärr, för direkt ur kameran är det nåt speciellt med!
Svar från Erik Madsen 2017-09-15 14:41
Hej Måns.
Tack för den korrekta arbetsbeskrivningen - den kommer att rättas.
Bilden är med Fujis Acros simulering direkt ur kameran med +2 vid skärpan (fortfarande i kameran).
Vignetteringen har lagts till i "Apple Photos" -programmet, vilket är mitt album och editor för normal redigering (beskärning och korrekta horisonter, etc.). Jag är INTE emot efterbehandling på datorn! Det kommer också att framgå av mina tidigare inlägg och kommentarer på andres blogger.
Det påstås att Fuji lyssnar mer på fotograferna än många andra tillverkare? Bland annat fanns en efterfrågan från proffs om en simulering av Fujis NS160 som blev PRO Neg std. Man testade Acros i 10 år for att den skulle väre så perfect som möjligt - inden den släpptes.
Filmsimuleringar är endast tillgängliga som JPEG-filer - så det ger sig for mig.
Med fotohälsningar från Erik / DK
PS: Info om mina bilder kan till stor del läsas av mina etiketter.