Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 301 / Inte Bumsen ej heller Bimmeren ....

________________________________________________________________________

.... men en Mini Crosser Nordic :-)

För oinvigda: "Bumsen" är det svenska smeknamnet för en BMW motorcykel - på danska kallas en BMW för en "Bimmer" (både bil och motorcykel). Anders F. vet vad jag talar om :-)

Crosseren i "Folkeparken" i Roskilde på Kristi Himmelfartsdag,  den 5. maj 2016.

Härifrån skal man försöka hålla kontroll över de enorma krafter den har - från sköldpadda til hare hastighet :-)

För eventuallt teknisk intresserade :-) Electric med en räckvidd på ca 30 km. Variabel hastighet från 6 km/t till max. 15 km/t. Högsta trottoarkante höjden 11 cm, max. Öka 19%. 3 bromssystem - motor, magnet och handbroms. 2 st. lättmetallfälgar 13x5 "bak och 1st. 13x3" front. Egenvikt 134 kg och en tillåten brukarvikt på max. 140 kg. Utrustning: spegel på vänster sida, korg front-, sido- blinkers, haveriblink, horn, ljus och bromsljus. Option i min modell: spegel på höger, deluxe säte med nackstöd och flera konfigurationsalternativ och krycka hållare för 2 kryckar.

I Danmark är det tillåtet att köra på trottoarer, i gågator, i stormarknader och i köpcentra med max 6 km/t. Om man vridar gasreglaget helt intryckt (hare hastighet) skal man köra på antingen cykelvägen eller på vägen. Och det kräver inte hjälmar :-)

Hälsningar och ha en fortsatt god "Kristi flyvedag" från Erik.
© emfoto43 / Roskilde.

Inlagt 2016-05-05 17:38 | Läst 1437 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin den är, i allt det gröna, kör försiktigt.
Ha de gott
😊
Svar från Erik Madsen 2016-05-06 13:23
Jag ska försöka om jag kan hantera all den makt :-)
Ha en trevlig helg H-Å.
// Erik//
Hej du får trimma den lite o på med en Abarth ljuddämpare så du sätter dig i respekt! Härligt grönt o skönt ser det ut, ha en dejlig helg! LO
Svar från Erik Madsen 2016-05-06 13:29
Det fanns en här på FS-blogg som gav mig några Youtube-klipp där man hade lagt bensinmotorer i Det så galen och farlig ut så jag har gett upp :-) Ett starkare horn kanske.
Må bra i södra där kommer väl också varmt väder för er här i de närmaste dagarna?
//Erik//
Den ser väldigt trevlig ut och när solen lyser är den säkert inte så dum att köra heller, värre när det ösregnar eller ännu värre , när det snöar (fast jag fattar att då är du inte ute med den). Lätt att förstå att det inte alltid är roligt att inte kunna välja det åkdon du helst skulle vilja använda (Amazon tex :-)), men också att inse att med 30 km räckvidd har du ganska stor rörelsefrihet på sommaren. Hoppas smmaren fortsätter som den börjat och att den ger dig många möjligheter att vara ute. Vårhälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2016-05-06 13:40
Hej Björn.
Jag köpte denna Minni Crosser som erstatnng för cykeln när jag kände inte längre att var säker på den. Så jag använder Crosseren på samma sätt som tidigare och inte komma ut på vintern och även i värsta regnstorm (en skur är OK). Räckvidden är också som tidigare med cykeln.
Amazonen är en helt annan sak. Den används mer som træffa bil och för roliga trips.
Vi hoppas på en bra vår och en bra sommar både i Sverige och i Danmark.
Hälsningar från Erik.