Alla dessa Ögonblick.

Nu är det fikadags- Baka min rabarberkaka!

Jag har en del rabarber på tomten så i dag bloggar jag som "mat-skribent". :-) Jag har ett favoritrecept på rabarberkaka som är superenkelt! Det går plätt-lätt att svänga ihop kakan så där lagom till fikat. Och med en vaniljsås till blir den gudomligt god! Alltså ni måste bara prova att baka!

Recept Evas Rabarberkaka

100 gr smält smör

2 st ägg
2 dl strösocker
2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 -2 stjälkar rabarber

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör i en kastrull. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke. 
Smöra en bakform. Lägg gärna bakplåtspapper i botten och strö på kokos på kanterna av formen.

Grädda i 25 minuter i 175 grader. 

Servera med vaniljsås! 

Njut! Hoppas det ser aptitligt ut!

Må så gott!

Hälsar

Eva

Inlagt 2025-07-16 15:15 | Läst 1044 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
niniz 2025-07-16 17:04
Får kanske komma ihåg detta även om jag inte har rabarber vet jag ju vart det finns ;)
Ser gott ut och gillar tallrikarna
/N
Svar från Evacent 2025-07-16 17:31
Tack för din kommentar Nini! Receptet funkar lika bra med äpplen :-)
Hälsar
Eva
pdahlen 2025-07-16 17:58
Ser ju riktigt gott ut, men men. Vi försöker ta vara på det vi odlar och det kan vi nog oftast, förutom för rabarber. Den ser ut som en liten skog, vet inte hur många stjälkar vi har på vår rabatter, men det är minst 50. Jag skulle i veckan sätta upp en pallkrage i närheten och drog nog bort 20 stjälkar som jag slängde. Jag tog en kopia på ditt recept, man vet ju aldrig, det är ju gott, men det hade känns bättre om man hade kunna ta 10 stjälkar 😊
Svar från Evacent 2025-07-17 12:20
Hej Peter! Jag brukar frysa in i lagoma "rabarberkaka-portioiner" Så kan jag baka hela vintern. :-)

Hälsar
Eva
Lena Holm 2025-07-16 18:50
Jag blir sugen på att prova detta men tänkte prova med röda vinbär. Bilderna inspirerar till bak fast jag egentligen inte är så road av det. Det får bli en dag då jag inte jobbar.
Hälsningar Lena
Svar från Evacent 2025-07-17 12:21
Hej Lena, Röda vinbär blir nog toppen till kakan! Lycka till med baket!
Hälsar
Eva
mombasa 2025-07-16 23:16
Ser gott ut och grannen har prunkande rabarberstånd(våra ser ut som nåt visset ogräs).
Gunnar S
Svar från Evacent 2025-07-17 12:22
Du kanske kan ta ett par stänger från grannen som har i överflöd? ;-)

Hälsar
Eva
Lena Holm 2025-07-17 16:44
Varför är det ägg på bänken? Skulle det vara ägg i kakan? Jag har provat enligt ditt recept men det blev inte en kaka som på din bild :-)
Hälsningar Lena
Svar från Evacent 2025-07-17 18:29
Å nej!!!! 2 ägg ska det ju vara. Har rättat nu. Förlåt Lena. Här ligger jag sjuk i värmen:(
apelgården 2025-07-21 20:55
Har precis avsmakat rabarberkakan efter ditt recept och den smakade alldeles utmärkt. Fick också godkänt av hustrun som är den som mest bakar. Tack för receptet!
Hälsningar Ulf
Svar från Evacent 2025-07-21 21:53
Tack Ulf! Vad roligt att även hustrun tycker om den! Det gläder mig!
Hälsar
Eva