En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Bästa kameran är den du har med dig

Chase Jarvis är en kreativ kille. Han har byggt en iPhone applikation som han lanserar med slogan "the best camera is the one you got with you". Ligger lite i det. Promenerade tidigt i lördags och när jag kommer iväg så överraskas jag av en riktigt fin morgon. Fullständigt vindstilla och dimma. Knäppte några kort med kameran jag hade med mig.

Morgon

Från Liljeholmsbron, Stockholm, lördagmorgon.






Med filtret Slate direkt ur iPhonen och Best Camera applikationen.


Morgon

Årstaviken Norra sidan. En stund senare.

Inlagt 2009-10-13 12:28 | Läst 4462 ggr. | Permalink
En mycket läcker bild på Årstaviken, David. Och visst är det sant att den bästa kameran är den du har med dig. Men man kan ångra att man tog 'fel' kamera med sig också! ;-)
Det blir tekniskt riktigt bra bilder med den, även Bilderna, men det kanske beror på den som trycker. Är det en Iphone?
Rubriken känns bekant på något sätt.
Det är den nya iPhone 3GS. Kameran är klart bättre. men det gäller att välja motiv. Så lite plotter som möjligt. Dock är bruset väldigt påtagligt så det blev klart snyggare i sv/v. Överst och underst med Quick Develop - Gray Scale i Lightroom.

Rubriken är snodd från Chase Jarvis slogan om sin iPhone applikation Best Camera.
Jag håller helt med dig. Mobilkameror är ok om de används i rätt sammanhang, nödkamera, som någon benämnde den. Och ännu bättre och roligare skulle det bli om man kunde ladda upp bilder direkt till Fotosidans blogg.
/John-Erik
Jag måste fortsätta att vurma för "Westarting Studio - LOMO Camera". Bättre hastighet i uppstart och inga buggar om man kör i full upplösning, som ovanstående app har. iPhone är den nya toycameran.
Svar från David Elmfeldt 2009-10-14 07:59
Den skall genast laddas ner.