Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Lite små uppdateringar + en större på Fotosidan

Vi har gjort några smärre justeringar:

- vi har sett över listor så att de har mer enhetligt utseende. Det kan vara bloggkommentarer, bildkommentarer, grupp klotterplank mm

- vi har fixat så man lättare kan växla hur man vill läsa Fotosidan Magasin digitalt. Nu finns knapp för att växla mellan mobilläge och desktopläge när man är i läsläge inne på ett nummer.

Hittar nåt så skriv en kommentar eller posta ett inlägg i forumet.

Sen har vi knåpat ihop en lite större grej, men det släpper inom en vecka. En helt ny funktion som skall kittla tävlingsnerven men framförallt med en tanke att aktivera fotograferandet.

Postat 2022-05-16 21:32 | Läst 907 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Sälja printar - idén vi aldrig gick i mål med

Det finns en hel del saker som aldrig blivit av. Mycket har vi fått till men det finns också några riktiga surdegar. Den värsta och mest retfulla surdegen var idén om att de bilder som fanns med i Fotosidan Galleri skulle kunna köpas som printar.

Jag brukar läsa Adam Haglunds blogg Gott jobb (han startade Apelöga, en firma som vår biprodukt Imagedesk hade som kund) där man kan läsa om högt och lågt om hur det är att driva företag. Så jag tar och gör lite som Adam - berättar om en detalj i projektet Fotosidan.

Sälja printar av bilderna! En kul och spännande ide! Klart att folk vill pryda sina väggar med de fina bilder som fanns i Galleri FS (som vi kallade det på den tiden). På sikt även alla bilder på Fotosidan.

Vi har en todo-databas där vi lägger in saker som måste fixas. Men det kan också vara idéer om saker vi borde bygga in på Fotosidan. Detta specifika ärende loggades 2009-04-28, dvs för lite mer än 13 år sen. Långt innan köpa-print-sajter som Desenio, Printler mfl.

Vi har varit nästan gått i mål vid flera tillfällen men så har det fastnat på någon detalj. Och det är alltid samma sak - hur skall vi betala ut provisionen till fotograferna!?

Ärendet loggades för 13 år sen.. 

Efter årskiftet så tog vi ett sista ryck och kollade över logik, design och stämde av med Crimson. Kopplingen dit är numer mycket lättare än när vi startade. Crimson kan ta emot ordrar på enkelt strukturerat vis och snabbt leverera. De har dessutom många fler alternativ idag.

Allt såg lovande ut. Men sen kom vi fram till den sista knuten - finns det nåt enklare sätt att betala ut provisionen!? Det finns ju nuförtiden enkla bankkopplingar för automatiserade banköverföringar och det finns firmor som Frilans Finans.

Vi kontaktade lite specialister på betalning av pengar till privatpersoner men ganska snart stod det klart. Om inte fotograferna har egna firmor så kan det bli riktigt krångligt och vi riskerar att skatteverket tycker att alla utbetalningar skall betraktas som lön och med all administration det innebär. Spåret med faktureringsfirmor kändes inte heller som rätt väg då det potentiellt skulle kunna innebära mycket manuell hantering. Det var spiken i kistan. Vi lägger ner projektet. Synd, det hade kunnat bli riktigt bra! 

Postat 2022-05-12 19:29 | Läst 961 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vad saknas / behövs fixas?

Gott folk! Dags att kolla om allt är bra med er :)

Ni som bloggar - vad saknar ni för funktioner? Är det något som borde fixas? Jag vet att en del undrat över att skapa PDF av bloggen men finns det nåt annat? Smått som stort!

Skriv en kommentar.

Postat 2022-04-08 10:49 | Läst 1313 ggr. | Permalink | Kommentarer (38) | Kommentera

Positiv kommentarstrend

Kritikkommentarer har en positiv trend sen ca två år. Sommaren 2019 var en dipp men sen har det vänt till riktigt bra siffror!

Kritikkommentarer är det bästa sättet att utvecklas som fotograf, både genom att ge och ta. Därför är det kul att se att medlemmar delar feedback med varandra. För två år sen skrev jag en mer detaljerad bloggpost med mer siffror och jag borde nog följa upp den. Men här kommer iallafall grafen på kommentarer.

Obs! För att förtydliga efter frågor. Dessa siffror inkluderar även artikelkommentarer och bloggkommentarer. Dessa står för ca 20-25% av totalen.

Postat 2021-05-28 09:01 | Läst 1243 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Lite nyheter: Ny bildvisning och bättre bakgrundsbild i profilen

Vi har släppt två nya saker som förbättrar och snyggar till. Dels den generella bildvisning och sen bilden som ligger som bakgrundsbild i din profil.

Ny bildvisning

Tidigare hade vi två lägen. Det var både bra och dåligt. Nu har vi skapat en hybrid av det med det bästa från de båda. Fokus har varit fin bildvisning och att det blir lika bra på padda och mobilt. Som Plus-medlem slipper du se reklam. Fel och funderingar kan tas i denna tråden(eller i kommentar nedan)

Bakgrundsbilden i profilen får mer plats och kan laddas upp större

Bakgrundsbilden i profilen är en viktig del av första presentationen av dig som fotograf. Vi har nu gett den mer höjd för synas bättre och få lite enklare proportioner att anpassa sig till. Dessutom kan man ladda upp bilden i större storlek. Så passa på och byt ut bilden till en större bilden så kommer den blir skarpare på de sidor där den visas större. Fel och funderingar kan tas i denna tråden (eller i kommentar nedan)

Postat 2021-02-12 11:05 | Läst 3386 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 36 Nästa