I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Bara Matterhorn

Matterhorn måste vara en av Alpernas mest ikoniska berg. Det får vara i fokus i det här inlägget.

Kompisen Håkan och jag drog iväg på en "fotosafari" i trakten av Zermatt för att vandra i bergen och motionera kamerorna i början av juli. Vi tältade i Täsch strax norr om Zermatt. Därifrån går det tåg till det bilfria Zermatt där man kan fortsätta med bergbanor, linbanor eller helt enkelt börja vandra. 

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2023-07-27 08:40 | Läst 732 ggr. | Permalink
Fantastiskt vilka vackra vyer, det måst ha varit en härlig resa och upplevelse. Verkligen mäktigt berg som du visar med kraftfulla bilder i fina kompositioner.
Svar från Bjarne 2023-07-28 18:49
Det var verkligen toppen. Jag var mycket i alperna som barn med mina föräldrar, så det gjorde det extra kul att återse dessa fantastiska landskap. Stort tack för kommentaren Morgan!
Hälsningar, Bjarne
Verkligen spektakulära bilder Bjarne! Fenomenalt vackert, och mitt i allt ligger Matterhorn, en skönhet, en utmaning, ett blickfång.
Svar från Bjarne 2023-07-28 18:50
Matterhorn är verkligen ett spektakulärt berg. Tack så mycket för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Vackra foton av det kända Matterhorn! Mvh Wolfgang
Svar från Bjarne 2023-07-28 18:51
Tack så mycket för det Wolfgang!
Hälsningar, Bjarne
Vykortsbilder.. Tjusigt! Har själv sett 'toppen' från strandpromenaden av Genevesjön, som jag minns det nu.. men det är 30 år sen!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2023-07-28 18:53
Oj, ser man Matterhorn från Genevesjön? Kanske det! Tack för kommentaren Jan.
Hälsningar, Bjarne
ehrsa 2023-07-29 14:05
Jag tror det, eller så var det under bilresan mot Lausanne/Montreux där strandpromenaden sedan gjordes, det är tydligen 7 mil fågelvägen mellan sjön och Matterhorn, så jag kanske minns rätt trots ålder.. 🙂 Minns också ett strålande väder och rejäl vårvärme trots att det var i april!
Hälsn!
Bedövande vackert! Inte så lätt att också få bilderna att verkligen återge både det vackra och den massiva styrkan hos bergen. Bra gjort! Hälsningar/ Björn
Svar från Bjarne 2023-07-28 18:57
Tack så mycket för de vänliga orden Björn!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Jeg udbringer 6x WOW.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2023-07-28 18:58
Hej Erik! Oj då, jag bugar och tackar för det!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Fabulösa bilder av fabulöst alplandskap med fabulösa Matterhorn!

(Kommer du ihåg pm molnen i bild 1,4 och 5 bara råkade driva förbi eller om det verkade som om de genererades i slipströmmen bakom toppen?)
Svar från Bjarne 2023-07-28 19:00
Tack så mycket Måns! Det är vanligt att Matterhorn "ryker", så det är precis som du skriver. En intressant och kul effekt!
Hälsningar, Bjarne
Wow, fantastiska bilder på det vackra landskapet. Så snygga kompositioner !
Minns när vi åkte tåg från Grekland ( på 80-talet ) och man kom in i grönskan och alperna, så vackert så man visste inte åt vilket håll man skulle titta.
Ing-Marie
Svar från Bjarne 2023-07-28 19:04
Tack så mycket för de vänliga orden Ing-Marie. Ett landskap som är mycket svårt att motstå - och varför skulle man det förresten?
Hälsningar, Bjarne
Ojoj! Vilka vyer. Makalösa bilder som tar andan ur mig.

Hälsningar Jörgen
Svar från Bjarne 2023-07-28 19:08
Tack så mycket Jörgen! Kul du uppskattar bilderna.
Hälsningar, Bjarne
Wow,
vilka fantastiska landskapsbilder med den vassa toppen i fokus. Ni hade fint väder verkar det som men just att det är några små vita moln på vissa bilder tycker jag är en bonus. Vilket vackert och dramatiskt landskap! Jag kan inte ens välja en favorit och jag antar att du kom hem med många bilder.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2023-07-28 19:10
Det blev förstås en hel del bilder. Vädret var mestadels bra väder, även om det kom lite regn också. Det störde inte alltför mycket. Lite moln förhöjer de flesta bilder. Tack så mycket för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Så vackert, fint med de mjuka blommorna och de hårda bergen. För en berg o sten älskare så måste dess trakter vara mer givande än Skåne
Svar från Bjarne 2023-07-28 19:12
Skåne är helt okej, men det här landskapet är förstås något extra! Så mycket fin sten i olika former:) Tack så mycket för kommentaren Peter!
Hälsningar, Bjarne
Tjusiga bilder som får mig att bli sugen på choklad! Dock kanske inte så länge till eftersom Toblerone inte längre får använda Matterhorn på sina produkter ...
Svar från Bjarne 2023-07-31 18:50
Choklad är gott ändå, men visst är det synd att man inte får använda Matterhorn längre. Tack så mycket för kommentaren Anders!
Hälsningar, Bjarne