I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Bilkyrkogården del 1

Utanför Ryd i Småland på gränsen både mot Blekinge och Skåne finns en ganska välkänd bilkyrkogård. Platsen heter Kyrkö mosse. Den är till och med omnämnd som en av de stora attraktionerna på kommunens hemsida. Det finns gott om bilar i olika grad av förfall och olika gamla. Det lär ha varit finare för en del år sedan innan folk varit där och slagit sönder lyktglas med mera, men det finns gott om motiv fortfarande.

Det blev mycket bilder, så jag delar upp det i tre blogginlägg. Jag besökte Kyrkö mosse tillsammans med fotokompisarna Håkan och Ulf och vi hade bestämt dag långt i förväg. Det var en underbar vårdag med strålande solsken - men - det innebar också en rejäl utmaning fotomässigt med de skarpa kontraster som det blev i skogen. Motiven och vinklarna fick därför väljas utifrån de förutsättningarna. Färg eller svartvitt? Jag fastnade för färg i de flesta fallen, men några tyckte jag gjorde sig bäst i svartvitt.

Vilken är bäst?

#1
 
Ford Anglia.

#2

Ford Anglia.

#3

Volvo Amazon.

#4

#5

#6

#7

#8

#9

Inlagt 2013-04-29 20:30 | Läst 5034 ggr. | Permalink
Tycker färg passar bäst på härliga rostiga bilar! Roliga motiv du hittade! hälsn Danne
Svar från Bjarne 2013-04-30 20:15
Tack Danne! Och du har säkert rätt!
Hälsningar
Bjarne
Skön detaljer och rostiga bilar gör susen i bilderna :) Allt gott
Svar från Bjarne 2013-04-30 20:16
Tack Mikael! Ha en bra kväll!
Bjarne
Alla är läckra på sitt sätt, men jag fastnade för "rost-bilderna".
Ha en fin dag!
Svar från Bjarne 2013-04-30 20:17
Tack Heléne! Ha en bra dag du med!
Bjarne
Hej Bjarne!
Kan inledningsvis konstatera att jag i min fotohög från besöket på mossen endast har en bild (nr 7) med samma utsnitt som du! Visar hur olika motiv/utsnitt det finns (eller rättare sagt som vi fastnar för)! Trodde nog att vi skulle ha mer lika bilder då vi var där i många timmar... Sedan känner jag igen ett par tre av de andra bilderna, men sedan har du några som jag inte alls känner igen!
Favoriten blir nr 2. Den är tagen i en annorlunda vinkel med snävt utsnitt men den visar hela bilens karaktär och vilket stadium av förfall den befinner sig i. Den ljusblå färgen och den lite dovt röda färgen på dynan inuti bilden matchar varandra bra. Helt enkelt en riktigt fin bild med äkta skrotbilskänsla!
Gillar även nr 6 med den lite deformerade grillen. Det stör mig mycket att jag inte såg det utsnittet...
/Ulf
Svar från Bjarne 2013-05-02 20:13
Tack för kommentaren Ulf! Jag måste säga att jag håller med dig om favoritbilden. Den är min favorit också! Intressant konstaterande att vi tagit väldigt olika bilder, och det är väl bra att det är så. Då får vi fler olika bilder att titta på totalt! Som du mycket riktigt konstaterat så är ju motiven på en sådan plats närmast oändliga. Jag ser fram emot att få se dina vinklar. Fortsättning följer i kommande blogginlägg!
Ha en bra helg snart!
Bjarne
Ett tips till dig, testa Nik Software till det här bilderna och det blir supersnyggt kan jag tänka mig :) Allt gott
Svar från Bjarne 2013-05-03 07:19
Tack för tipset Mikael! Må väl!