I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Blåsippan - och lite annat - uti backarna står

Ja, nu är det blåsippstider. Vid Lommarp utanför Hässleholm finns ett fint ställe, som många besöker varje vår. Fast det är inte det enda som kommit. Sådär på kvällskvisten är vitsipporna lite sömniga, men bland blomstren finns även vårlök och lungört.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

Inlagt 2014-04-02 21:08 | Läst 2117 ggr. | Permalink
Härlig vårkänsla!
- hawk
Svar från Bjarne 2014-04-04 20:10
Tack för det, Håkan!
Hälsningar
Bjarne
Underbara bilder!
Ha det gott!
ewa
Svar från Bjarne 2014-04-04 20:11
Tack så mycket Ewa!
Ha det bra!
Bjarne
Mycket fint med sköna bakgrunder o perfekt teknik! Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2014-04-04 20:11
Tack LO!
Ha en bra helg!
Bjarne
Så vackra bilder
Marianne
Svar från Bjarne 2014-04-04 20:12
Tack Marianne, kul att de uppskattades!
Hälsningar
Bjarne
Underbara vårliga bilder ....jag bara njuter när jag ser dem. Och hoppas för egen del att få lite tid bland blåsipporna häruppe.
Svar från Bjarne 2014-04-04 20:12
Tack för kommentaren, Annelie! Hoppas du också kommer ut i blåsippsbacken!
Halsningar
Bjarne
Hej Bjarne! Ser att jag ligger efter med kommentarer på dina inlägg, blir därför lite mer kortfattad än vanligt!
Bland blåsippsbilderna sticker bild 3 ut lite mer än de andra. Fint motljus. Det korta skärpedjupet har smetat ut de andra blåsipporna till mjuka "blaffor" som skapar en skön harmonisk känsla. Gilla också att du valt kvadratiskt format till den eftersom det bara är den sippa som egentligen syns i bilden. Formatet gör att den "äger" hela bildytan.
Vitsippsbilden är lite annorlunda i och med att den är halvt utslagen (eller stänger den för natten?). Eftersom stjälken lutar lite åt vänster är jag inte riktigt tillfreds med att blomman placerade till något vänster i bilden. I mitt tycke kan bilden vinna på att beskäras en bit från vänster och en bit från botten, men det den blå blaffan måste få utrymme! Den skapar dynamik i bilden.
Gillar alla tre vårlöksbilderna, men den mittersta (bild #7) håller jag lite före de andra. den är snyggt inramad av suddiga gröna blad samtidigt som den har en mycket suddig "kompis" snett ner till höger. Och bakgrunden har en behaglig rödbrun ton.
Lungörtsbilden har jag lite svårt att ta till mig. Lite för kort skärpedjup, där skärpa finns på tre av blommorna men på olika ställen på respektive blomhuvud. Ger lite oroligt intryck. Men någon annan tycker säkert att det skapar spänning och bilden har ju det "heliga" tretalet i blommor med skärpa!
Summa summarum en fin svit bilder på vårblommor! Totalfavorit? Bild nr 3!
Ha en skön helg! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-04-05 16:57
Tack så mycket för kommentaren Ulf, och den var ju inte alls kortfattad! Jag håller i stort med dig om valet av favoritbild, även om ettan ligger bra till hos mig också. Jag tycker också att sjuan är bäst bland vårlöksbilderna. Det ligger något i det du säger om lungörtsbilden. Jag känner mig inte helt tillfreds med den, och kanske hade lite mer skärpedjup gjort susen.
Ha en fortsatt bra helg!
Bjarne