I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

FF med regn

FF står i det här fallet för FotoFredag, alltså att ta ledigt en fredag för att bara fotografera. Jag brukar lägga några sådana i höstfärgstid och en sedan länge inbokad semesterdag inföll i fredags. Tyvärr blev det en regnig dag, vilket hämmade fotograferandet något, men jag tog i alla fall fram kameran ur ryggsäcken några gånger. Platsen för dagen var skogarna vid Långstorp och Frostavallen norr om Höör i mellersta Skåne.

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2016-10-23 09:58 | Läst 2380 ggr. | Permalink
Dina bilder visar just hur vacker trakten vid Höör är.
Svar från Bjarne 2016-10-23 18:56
Tack Stefan, instämmer i det!
Hälsningar, BJarne
Fina höstbilder!
Svar från Bjarne 2016-10-23 18:56
Tack Lars!
Hälsningar, BJarne
Fina, mjuka höstbilder där jag faller pladask för trean!/ Björn T
Svar från Bjarne 2016-10-23 18:57
Tack så mycket Björn! Kul att du gillar bokskogen.
Hälsningar, Bjarne
En fördel vid regn är att färgerna blir mustigt mättade, vilket syns i dina fina höstbilder. Jag bodde på Jägersbo camping en natt i somras. Där var också fint.
Svar från Bjarne 2016-10-23 18:58
Tack för kommentaren Sture! Regnet gör helt klart nytta för färgerna. Kul att du gillade Jägersbo!
Hälsningar, Bjarne
Faktum är ju att det blir väldigt vackra färger när vädret är lite uselt.. Det blir en större mättnad på något sätt! Nackdelen är väl att det krävs lite högre ISO, och att det inte är lika skönt att vara ute som när solen skiner.. Vackra bilder i alla fall, det gäller att passa på.. snart har allt ramlat ner och tappar rätt snabbt sin färg!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2016-10-23 19:00
Tack Jan! Ja, färgerna kommer till sin rätt och med stativ kan ISO:t hållas nere också. Jag vill gärna ta tillvara den här tiden så gott jag kan, för snart är den över.
Hälsningar, Bjarne
Vackra höstfärger fick du med dig hem ser jag. Lysande:)
Svar från Bjarne 2016-10-23 19:00
Tack så mycket för kommentaren Mary-Anne!
Hälsningar, Bjarne
Vilken strålande idé med FF. Jag har gjort liknande men då har vädret fått styra och att det samtidigt passat med det man ska göra på jobbet. Ibland försöker jag bara stiga upp tidigare och stanna en stund efter vägen. Det kan fungera bra vissa perioder under vår och höst. Du fick ju till några praktfulla höstbilder och jag kan hålla med Jan om att ibland förstärker det usla vädret.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2016-10-23 19:01
Tack så mycket Lena! Ditt angreppssätt är inte dumt det heller. En kompis har tagit till sig FF-idén så pass att han kör en sådan varje månad. Kul att du gillar bilderna.
Hälsningar, Bjarne