** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Krokarödsrundan

Det är skönt att bara ta en promenad sådär på söndagen, som jag gjorde för en vecka sedan. Jag hängde kameran över axeln och hade inga särskilda motiv i sikte. Det fick bli det det blev och därmed en salig blandning utan något egentligt sammanhang, förutom rundan de blev till på. Vilken ordning lägger man en sådan blandning i? Jag kom inte på något bättre än kronologisk. Trodde jag... Nu inser jag att det blev tvärtom - omvänt kronologisk! Vad gör det?

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2019-10-06 11:34 | Läst 1392 ggr. | Permalink
Den nedersta, med gatustenarna (?) är snygg i all sin enkelhet.
- hawk
Svar från Bjarne 2019-10-07 19:29
Det är den jag gillar bäst också. Tack för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
Gillar också puffbilden, stenarna. Snyggt och på något sätt kraftfullt, sten är ju sten liksom......Och en kul serie, på sätt och vis en dokumentär, en dokumentär från din promenad! Hälsningar/ Björn T
Svar från Bjarne 2019-10-07 19:30
Min svaghet för sten börjar väl bli känd i bloggen, så det var naturligt att ta den bilden! Tack för kommentaren Björn.
Hälsningar, Bjarne
En vacker serie, är det där man hämtar gatstenar? Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2019-10-07 19:31
Tack för det LO! Inget stort lager där, men någon kvadratmeter kan man kanske få ihop.
Ha det gott!
Bjarne
Hej Bjarne.
Jag tror inte att de spelar någon roll att de visas i den här ordningen. I alla fall skulle jag också ha valt nummer 5 som en puffbild - jag har en svaghet för kullstenar. Men nummer 3 är definitivt ett motiv som jag också gillar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag publicerar alltid bilderna individuellt och i den ordning jag vill ha. Det går bra när jag bara laddar upp 4-5-6 bilder åt gången.
Svar från Bjarne 2019-10-07 19:32
Hej Erik! Så bra att du också gillar gatstenarna (som de heter i Sverige... ja vi har kullerstenar också, men de är runda). Kul att du gillar den smått förfallna logen i bild tre också. Jo, jag laddar också upp manuellt, men tog dem helt enkelt i fel ordning :)
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Erik Madsen 2019-10-07 20:21
PS: I DK kaldes de for "brosten", men jeg kunne ikke finde en anden svensk oversættelse - så tak for den Bjarne.
Mvh. Erik.
Inte ett dugg får bli svaret på din fråga! Jag tycker behållningen är att se motiv när man är ute. Att hålla sig till tema kan både begränsa och öka kreativitet. Men måsten är aldrig bra!

Två bilder sticker ut för mina ögon. #3 har ett tilltalande ljus och intressanta detaljer. Fastnar särskilt på pinnarna som håller portarna stängda. Det gröna gräset i underkant ger liv åt bilden och sätter byggnaden i ett sammanhang.

#5 är lite att koka soppa på en spik. Med lyckat resultat. Att några gatstenar kan bli så tilltalande! Även om det är tillbehören som gör bilden. Snyggt!
Svar från Bjarne 2019-10-16 16:36
Kul att du gillar blandningen. Jag är nästan också förvånad över att gatstenar kan bli en bild som är värd att visa! Härligt att du gillar ladugårdsväggen också. Tack så mycket Jocke!
Hälsningar, Bjarne