En blogg av studerande vid fotoskolan i Gamleby. Läs gamla inlägg här: http://fotoskolanigamleby.blogg.se

2016 - Uppdatering

Nu är jag tillbaka med bloggandet och är otroligt peppad över allting! I princip.
Ber om ursäkt för bilderna som jag kommer lägga upp i detta inlägget, då bilderna är tagna med min iphone 6S. Bara en förvarning!

Det har varit en helt fantastisk start på skolan om jag ska vara helt ärlig. För mig och i mina ögon har det varit det.
Förra året, under hösten till vintern, så vart det lite halvdant och lite smått deprimerande (svenska vintrar...). Men när man har en fantastisk klass - underbara och kreativa människor - omkring en som stöttar och peppar varandra gör allting så mycket bättre. Och det behövdes verkligen. Man märker redan nu hur (ursäkta mitt språk) jävligt rolig och spännande denna och följande terminerna kommer vara! Är helt i extas! 

Denna och förra veckan har varit så otroligt himla bra för mig, både som människa och som fotograf.
Förra veckan hade vi en föreläsare inom gruppdynamik då det var väldigt behövligt inom klassen och för mig personligen då jag kunde se situationer från andra perspektiv. Likaså med andra föreläsare vi har haft under denna och förra veckan. 

I fredags hade vi Annika Jönsson som kom och föreläste om att bygga portfolio. Hon berättade otroligt mycket om vilka och vad för bilder man ska välja till portfolion. Otroligt jävligt bra! 
I tisdags var Klara G här och föreläste om moodboards. Sedan fick vi en liten gruppuppgift som vi fick göra under dagen, vilket var väldigt spännande och roligt! Efter redovisningen av gruppuppgiften fick vi ett modeuppdrag av Klara G som vi har till den 3:e Mars. Är så himla peppad på denna uppgiften!!!
Idag hade vi ännu en föreläsare som heter Martina Ivanov Hoogland som pratade om sina verk. Helt fantastiska bilder. Det var lite läskigt hur mycket jag kunde relatera till hennes liv och hennes tankesätt, men samtidigt lite roligt.
Som summering så känner jag mig helt slutkörd och proppfull i hjärnan av dessa fantastiska föreläsare. Detta var verkligen det jag behövde. Att få möta dessa personer som man ser upp till, som kommer hit till Gamleby, och berättar som sina liv och jobb är, för mig, otroligt stort! Dessutom så fick vi chansen att prata och diskutera med dem. 

Vad roligt att Ellinor, en fin vän och en god klasskamrat, lämnar över ordet till mig om en fantastisk och hektiskt helg i Stockholm med fotograferingar! 
Det var faktiskt Ellinor själv som frågade om jag ville hänga med till Stockholm. Jag höll på att leverera bilder till Elite Model och passade på att nämna att vi var fyra fotografer (jag, Ellinor, Agnes och Michelle) som skulle till Stockholm och undrade ifall de behövde nya bilder. Det var perfekt timing! Vi fick fyra duktiga modeller av Elite.
Vi åkte till Stockholm efter föreläsningen med Annika. Då var allting nästintill spikat. När vi kom till Stockholm föll allting på plats; modeller, hår- och makeup-artist. Under kvällen vandrade vi runt hotellet där vi bodde för att scouta location att plåta på. Det var skönt att hitta locations i närheten av där vi bodde och ställen där vi tänkte fixa hår, sminkningen, stylingen osv. Allting flöt på, alla pusselbitar föll på plats. Så himla roligt! 
På lördagen fixade vi kläder hos Weekday och Monki innan vi skulle möta upp modellerna, och jag måste bara berätta att jag blev helt exalterad och crazy i affärerna... Handlade mestadels allt jag ville ha till plåtningen på Weekday och det var så himla roligt att få fixa sin egen styling. Så japp... Lånade kläder för 5250kr, enbart från Weekday... Hehe.
I mina tidigare inlägg så älskar jag som sagt allt inom mode. Det är just det jag vill jobba med, mitt drömjobb. För tillfället. Det känns så himla roligt nu när man börjar synas och få arbeta med andra människor som redan är inne i branschen.
Måste bara nämna att Weekday, Monki och Acne har gillat mina bilder på instagram! Hehehe, hur roligt är inte det?!

Nej nu blev det alldeles för mycket text, som vanligt... Men tänkte slänga upp några "behind the scenes" från plåtningen i helgen och när jag har assat folk denna veckan!

Stockholm

Agnes och Ellinor under fredagsscoutningen.

Sminkning på G!

Ellinor in action! 
Jag och Ellinor efter fotograferingen. 

Gamleby

Caisas plåtning som hon hade igår.

Caisas smink.

Caisa sminkar Agnes till hennes plåtning.

Agnes plåtar Julia från textil och hennes kläder.

Ellinor stor som testmodell för ljussättning.

Agnes in Action! 

Ha det fint allihopa!
/Anton Wang, YH6
@antonwang
Anton Wang Photography

Inlagt 2016-02-10 20:07 | Läst 1556 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Denna blogg är ej längre aktiv