En blogg av studerande vid fotoskolan i Gamleby. Läs gamla inlägg här: http://fotoskolanigamleby.blogg.se

Behind the scenes

Hej! Som Anton nyss skrev så håller vi i YH6 för tillfället på med slutuppgiften i digital bild/bildkommunikation B - två reklambilder på samma tema till två olika målgrupper. Temana vi fick välja mellan är inredning, resor, mat och hudvård. Jag valde inredning, och förra helgen åkte jag till Uddevalla för att fota första bilden, utomhusmöbler vid havet. Denna vecka bestått av retusch, klassmöte, handledning, föreläsning i kommunikation tillsammans med GTV och planering inför bild nummer två, som plåtades igår. 


Rasmus var assistent och fick bl a rätta till kläder och skor

Lite så här såg det ut då! Jag tycker det är jätteroligt att fotografera i studio, men har mycket kvar att lära mig. På skolan har vi tre studios som vi kan använda när vi vill, och det finns alltid någon som är villig att följa med och assistera, vilket verkligen är guld värt. 

Next up är fortsatt retusch för min del. På tisdag ska vi träffas i våra presentationsgrupper och visa upp våra bilder för varandra, för på torsdag har vi redovisning med en twist! Vi ska nämligen inte prata om våra egna bilder, utan vi är indelade i grupper där vi har olika roller - respondent (fotografen), presentatör (organiserar presentationen och berättar om tema, målgrupp osv) och opponent (analyserar och diskuterar bilderna). Vi växlar så att alla i gruppen får ha alla uppgifter. Det ska bli riktigt intressant!

/Karin Wallström, YH6
@karinwallstrom 

Inlagt 2015-11-29 21:12 | Läst 803 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Denna blogg är ej längre aktiv