Bilder och tankar. När blir vi nöjda med våra kameror.

Håller med Bob om skärpa och dessutom förövrigt. Vad kräver vi?. Kan man begära bättre resultat en vad  många av dagens kameror presterar?. Självklart gör ljusförhållandet svårt med bländare åtta i Bobs exempel ,särskilt om objektet rör sig.

 Men visst är det så att antingen är man en nörd, och nyfikenheten på något nytt .

 Sådan är jag. Men med en mening, bra sökare med dioptrin som räcker. Inte allt för mycket finesser likt lyxiga stereoanläggningar med pekfinger knappar och dylikt, som tänder skärm sökare och meny i slow motion.

 Här några bilder med min fujifilm XT-1 och 35mm 1,4  Den kameran är inte helt felfri. Vid svåra kontrastrika ljusförhållanden är den petig med ljusa partier, men för övrigt känns den riktigt bra.

Bilden på skrotet är tagen med f/2 -400 iso .Enbart skärpt efter förlusten avförminskningen Det samma gäller bilden på min katt Ozo. F/2 .400 Iso.

 Jag tror det som betyder något , är hur kameran ligger i handen, och hur man blir vän med den. En av mina favoriter är Panasonic G3, som kändes som en kroppsdel, men den har tyvärr lite brister när det gäller vitbalans och färg i jämförelse med de senare kamerorna. Bara att plåta på. / Bengt

Inlagt 2014-05-09 12:15 | Läst 2410 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så är det bra den känns bra i handen så använder vi den!
Snygg bild på Ozo!
Göran
Svar från bassa 2014-05-09 14:16
Ja visst är det så. Det måste kännas rätt. Men vilken utveckling

digital kameran gjort om vi tänker efter.. Ha en trevlig helg Göran.

/ Bengt
Hej,
Allt man behöver är att man trivs med kameran.
Ha det bra
Bob
Svar från bassa 2014-05-09 15:23
Så sant som det är sagt. Framförallt om den används., Men visst blir man förvånad när ett litet objektivlock , presterar så bra. Jag hade ett själv till min Panasonic G3. Och efter några provbilder tänkte jag. Är det sant.. Vill minnas att objektivlocket kostade Ca:sjuhundra spänn..
TRevlig helg på dig.
/ Bengt