Bilder och tankar. Vill vi riskera att få sådana här bilder i gatufotopoolen.

Hej  i dag påpekade jag för Fredrik i min kommentar av hans bild avsaknaden av människor i bilden och reglerna som vi har haft under tio år . Vi har ca .ettusenfemhundra  medlemmar. Alla kanske inte lyckas så bra som Fredrik gjorde men ändå skulle  tycka så bra om sin bild på samma sätt som Fredrik och därför vilja att den låg kvar.  Vad jag menar  är, risken med att vj går  ifrån våra regler som jag tycker funkat utmärkt, så riskerar vi att få rätt många  bilder i poolen som inte har med gatufoto att göra. Man kan ju inte heller plocka bort de mer misslyckade miljöbilderna och spara de som respektive fotograf anser är bra.   Någon åsikt?

Inlagt 2015-10-06 10:45 | Läst 1755 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är väl bra om varje pool följer de regler som finns för respektive pool. Jag tycker att det redan är på tok för många pooler, och tänjer man då på gränserna för varje pool så blir det ju bara en enda stor soppa av alltihop, vilket det kanske nästan redan är? Det där med 'Spår av människa' var ju bara en kort drive under någon vecka eller så, det är nog bra att låta det stanna vid det.
Svar från bassa 2015-10-06 16:10
Håller med dig Ingemar. Intressant om fler har synpunkter.
Bengt
Ja reglerna är väl till för att stimulera en viss typ av fotograferande, så jag köper dina argument. Lämnade en kommentar om detta på Fredriks bild också.
Arne
Svar från bassa 2015-10-06 16:13
Hej Arne Jag är tacksam för synpunkter
/ Bengt
Hej,
Vad vore livet utan regler. Mycket bättre?
Ha,det bra
Bob
Svar från bassa 2015-10-06 16:15
Hej Bob det gäller ju gatufotobloggen också.Där dina bilder och berättelser i stort sätt alltid visar händelser personer trots att det inte ställs samma krav eller regler i bloggarna. Ha det bra Ser fram emot fler Gatufoto berättelser från Lund.
Bengt
En stilla undran bara - jag fotar nästan aldrig gatufoto i egentlig mening - men varför heter det gatufoto om det är människorna och inte stads- eller gatu-inslaget som är det viktiga? Och i vilken "gren" passar gatufoto utan människor? Arkitektur, stadsbyggnad? Det är absolut inte min mening att vara vara tvärtförs (som mamma sa), jag undrar egentligen bara vad som är det viktiga i gatufoto? Gillar bilden gör jag, alldeles oavsett vilken kategori den ska räknas tillhöra!/ Björn T
Svar från bassa 2015-10-06 16:27
Hej Björn . Det viktiga i den här poolen är människor i urban miljö Händelser Humor vardagsbilder på folk . Annars kan man nog säga att gatufoto är väldigt brett, typ en bild på en gatsten i Örkelljunga som en bild på Brooklyn Bridge. Men här har vi begränsat det en aning. . Jag tycker det är bra. . Visst finns det alternativ om man vill ha mer frihet i sitt fotograferande. Exempelvis Hans Tells utmärkta nya pool. "Allt som kommer i vägen för dig". Jag brukar kolla den poolen. Mycket bra bilder.Att jag själv inte är med där beror på att jag själv är poolvärd och vill koncentrera mig på det.
Ha det Bra Bengt
/ Bengt
Hej alla!
Kul med diskussionen. Jag lade alltså upp en bild för ovanlighetens skull utan människa. Kom att tänka på "Spår av människor"-idén tidigare i år, i maj bestämt, och tyckte att min bild levde upp till det mottot. Jag kom aldrig ihåg att det var fråga om ett tidsbegränsat undantag till regeln om att det måste vara människor med i bilden i gatufotopoolen. Bengt kommenterade utförligt bilden och nämnde problematiken. Jag förstår den väl men han sade att han inte kommer att ta bort den utan det fick jag avgöra själv. Jag tänkte då att eftersom denna typ av bild väldigt sällan kommer att läggas upp av mig så kunde den få vara kvar. Vill inte på något sätt uppmuntra till att försämra kvaliteten på bilderna i poolen men det tror jag inte heller att min bild kommer att göra. Jag tycker för övrigt att reglerna är vettiga. Även om de utesluter en del bilder som jag definitivt inte skulle ha nåt problem med om jag såg dem i en bok av någon duktig gatufotograf.

Mvh
Fredrik

PS. Bengt, om du vill ta bort bilden ska du förstås göra det om du tycker att det är bäst. Jag kommer inte att bli sur. :-D
Och så togs bilden bort tills slut och kanske var det lika bra det? Och Ingemars försvann också förstås. Men inte förrän du Bengt skrev ett rätt trist inlägg till mig som svar på min sista kommentar. I det skrev du "Jag skiter för tillfället i vad du lägger in eller tar bort". Varför tog du sedan bort den kommentaren? Uppenbarligen så brydde du dig tillräckligt mycket för att ta bort bilden? Personligen tycker jag att det är rätt opassande för en poolvärd att skriva så otrevligt sätt när alla andra är trevliga mot varandra.
/Fredrik
Människor i urban miljö!
Allt annat får hitta sina egna pooler.
Göran
Svar från bassa 2015-10-07 10:41
Vi har samma uppfattning Göran. Ha det bra.
/ Bengt