Intryck avtryck från gator och torg. Abstinens!!!

 Hej!Hittade  den här selfiesen, i gömmorna, och blev riktigt nostalgisk. Tänk att bara känna lukten av fuji film superia 800 asa eller triX när man öppnade paketet och laddade. Det här var den sista bilden på min F3, sen såldes den. Jag fick inte mycket för den, sliten som den var, och digitalkameran hade slagit igenom.

På tidningen Musikern efter ett tag ,var jag tvungen att gå över till det digitala. Bildredaktören Benny Söderberg förklarade att de inte hade tid att framkalla längre, allt måste gå snabbare. Du måste släppa taget! Och hänga med,  fick jag höra. Jag berättade det för lillbrorsan Bosse. Som sa, är det så!  Då är det lika bra att lägga av!!! Sånt skit vill inte jag syssla med!

Jag minns att ett nytt F3 hus kostade på NK fotoavdelning adertontusen. Jag köpte min begagnad på Schönhers foto. Nu har jag inga svårigheter att använda det digitala eller någon längtan att fota analogt. Men då! Att gå över!

Även brorsan plåtar digitalt, även om han klamrar sig fast med känslan av analogt med sin älskade Leica.

 Tänk vilken utveckling som skett, Fujifilm superia 800 asa eller triX ansågs då som en  ganska korniga filmer, men, men, det gillade vi, tri-X hade charm inget snack om det!

 Det svåra avskedet! Jag måste släppa taget!!!

Bilden togs 2007 Kamera Nikon D 80. Ha det bra Bengt H.

 Ps. Träffade den riktigt bra fotografen Sven Lundin i dag. Vi hade sällskap på T.banan. Det blev naturligtvis mycket snack om gatufoto. Han hade inhandlat en Fujifilm X-T 3, i dagarna och var mycket nöjd. Bättre, snabbare AF, och bättre vitbalans. Bara att bearbeta frugan, och det gjorde jag, när jag kom hem, vi får se hur det går.

Inlagt 2018-11-20 18:47 | Läst 2087 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det var en kul bild av en flydd tid!
Jag har i mångt och mycket blivit kvar i det analoga. Jag kom nämligen slutligen på att; nu när jag inte längre är yrkesverksam fotograf, så plåtar jag vad jag vill, när jag vill, och framför allt HUR jag vill. Med andra ord, min hobby är till för att jag skall ha roligt. Det som framstår för mig som roligast, är det avgörande kriteriet i saken.
Jag tycker att gamla mekaniska kameror är roliga, och dom går nu en gång på film - alltså plåtas det med film. Sedan efter kameran blir det digitalt för hela slanten. De digitala mörkrummet avstår jag inte ifrån.
Din brorsas förhållande till sin Leica förstår jag alltså fuller väl! Han tycker helt enkelt att den är roligast.
Svar från bassa 2018-11-20 19:27
Jag förstår dig,. Har man tid , är det naturligtvis kul och spännande med mörkrummet.
Ha det bra / Bengt H. Ps Brorsans Leicka är digital. Leica M 10.
Trevlig läsning, nostalgi helt utan pekpinnar och uppskattas mycket! många hälsningar!/ Björn T
Svar från bassa 2018-11-20 23:21
Hej Björn. Allt har sin tid.
/ Bengt H.
Bild som verkligen väckte känslor!

Jag körde Nikon F3 ganska många år. Köpte här på FS för 4000:- och den var nästan som ny. Gillade kameran, den var ju avsedd för proffs och samtidigt väldigt enkel att hantera för mig som amatör. Kameran exponerade själv och gjorde det bra. Har en tavla på väggen som togs då det var nermörkt ute, jag såg knappt kamera och motiv och exponeringen blev ett par minuter och korrekt. I mitt fall landade jag på Fuji Superia 400 som standardval.

Troligen den mest högkvalitativa sak jag ägt, men sålde ändå sen allt blev digitalt. En icke helt okänd DN-skribent och fotograf köpte den som samlarobjekt tillsammans med ett uråldrigt men jättefint objektiv Nikkor 50 mm F2.

Nu har jag dammat av (tack analogfoto för avdamningen, den blev bra) min första Pentaxkamera från 1961 och kört en rulle Superia. Allt funkar, men kostar!
Svar från bassa 2018-11-20 23:23
HejMåns Mekaniska underverk. Som sagt exponerade väldigt fint.
Men kamerorna nu för tiden ä'r inte så pjåkiga dom heller.
/ Bengt H.