Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

Planering pågår på Fotosidan

Idag  kom Jessica Silversaga in på Fotosidans redaktion för att planera och diskutera vad vi ska skriva om på Fotosidan under våren. Det blir också en del nya funktioner.

Många möten och diskussioner blir det när man är ny på ett jobb. Jag har en mängd frågor och en hel del idéer och hamnar hela tiden i nya diskussioner med David Elmfeldt. Även om jag varit aktiv på sajten i snart 10 år finns det mycket bakom kullisserna att sätta sig in i mellan lämning och hämtning
 på dagis.

Idag blev både David och jag försenade på morgonen på grund av "struliga" dagislämingar, så som det kan vara med morgontrötta barn. Därför han jag ingen extra runda runt i Gamla stan för att gatufota på morgonen som jag hade tänkt. Jag är nämligen med i en utmaning på Flickr.com där man får ett nytt tema varje fredag. Så nu har jag bara ett dygn på mig att hitta en tillräckligt bra bild den här veckan.

David harklade sig givetvis när jag nämde fotocommunityn Flickr, det är ju på sätt och vis en konkurrent."Varför tävlar du inte på Fotosidan", frågade han och berättade att en ny tävlingsfunktion snart är klar för intressegrupperna. Alla gruppansvarige kommer fritt kunna starta tävlingar, ungefär som "Månadens sportbild" som Tage Olsin idag får mecka ihop i forumet.

Det kommer också att bli fritt att starta egna intressegrupper, precis som på Flickr.

Jag tänkte ge mig ut och ta gatubilder på lunchen istället. Då är det alltid mycket folk i rörelse, men då körde vi i stället lunchmöte med alla grundarna av Fotosidan (David Elmfeldt, Christer Lindh och Erik Leonsson) för att snacka ihop oss om några förändringar av sajten under våren som kommer att kräva utvecklingsresurser. Min tjänst som chefredaktör är en satsning av den redaktionella delen av Fotosidan och då behövs det en del teknikstöd. Som hur tester gör sig på bästa sätt på sajten, eller hur intressanta aktiviteter i kalendariet lätt kan lyftas upp till en artikel på första sidan. Vi snackade om fler saker än så, men lite får vi hålla hemligt och det är också dumt att riskera att lova för mycket.

Efter mötet var det 20 minuter tills nästa. Tillräckligt för att skriva en kort nyhet om Polaroids nya direktbildskamera. Jessica Silversaga frilansar för Fotosidan som reporter och tittade in för ett kort möte där vi snackade om arbetsfördelning och vad vi ska skriva om. Jessica och jag rör oss på olika ställen på nätet och hittar olika nyheter, därför är jag övertygad om att vi kommer att komplettera varandra bra. Jag kommer att ta tekniknyheterna, men vi ska också försöka skriva fler längre artiklar än idag. Mötesanteckningarna blev överraskande många - det lovar gott.

Dagis stängde tidigare idag så det blev att stressa hem med bara några få gatubilder på minneskortet. Imorgon måste jag bara få till en bra gatubild.

Väderläget utanför Fotosidans redaktion idag. Det är så mycket is på trottoarer och i gränderna att folk helst går mitt i gatan och ser sig noga för. Vädret kan bädda för en del kul situationsbilder, men riskerar att stjälpa fotografen.

Inlagt 2011-01-13 00:48 | Läst 8748 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilken härlig rivstart för en redaktör! Detta bådar mycket gott för det redaktionella innehållet. Bra tänkt att anställa en driven redaktör. Det känns redan att nya, friska vindar blåser på FS.
Bra bra, jobba på! men jag hoppas bara vi slipper den flod av Apple/iPhone/iPad nyheter som har varit här på forumet senaste året nu när du har börjat jobba för dem.

/ Magnus
Har absolut inget emot en strid ström av Apple/iPod eller iPhonenyheter.
Liksom övriga artiklar mm.
Bara kul o intressant! Tycker också det verkar jättebra med nytt friskt blod i redaktionen och det lovar mycket gott.
Har gnällt på forummoralen en del men faktum är att det redan börjat bli bättre där också :-)
Kör på.....
Tekniknyheter, ok. Men bespara oss alla dessa tester. Alla fototidningar är fulla av dem. Internet svämmar över av dem. Låt FS vara en "ren" sajt där bilder är det enda viktiga. Hellre artikelserier om bilder och bildskapande än dessa oändliga tester. Varför tror alla testare att de kan göra ett bättre test än alla andra? Eller att deras åsikt är bättre än andras. Suck...