FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

I fel ordning


Lapidius på nytt. Åbo 23.6.2016. Reprofoto: Håkan Eklund. Nr 175/366.

Inför flyget till Grönland köpte jag  i Helsingfors boken "Sthlm Delete" av Jens Lapidus. Under långresor är det bra med något spännande att läsa, "to kill the time". Att man glömmer en massa timmar av att bara sitta och inte göra någonting.

Men - skulle det inte ha varit enda boken jag hade, så hade jag kastat den eftersom jag rätt snart insåg jag att det var del två av en berättelse, och jag hade mycket svårt att få koll på karaktärerna i boken.

Men jag tragglade vidare. I flyget till Grönland, i tältet på grönlandstundran, i vandrarhemmet i Ilulissat (dit boken donerades, som läst). Till slut kunde jag förstås inte sluta läsa. Insåg att detta är en skicklig författare (som kan en värld som jag helst av allt inte vill lära känna ...).

Idag hittade jag del 1, "Vip-rummet", på rea i Åbo, måste läsa den - trots att det blev i fel ordning.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Jens_Lapidus

Romanen VIP-rummet som kom 2014 har nya huvudpersoner och delvis en annan karaktär, såväl språkligt som innehållsmässigt, än tidigare böcker. Hösten 2015 kom fortsättningen på VIP-rummet. I STHLM DELETE utvecklar Lapidus de båda karaktärerna när han låter advokaten Emelie och den före detta kriminelle Teddy arbeta tillsammans för att försvara en ung mordmisstänkt man. Ramberättelsen från VIP-rummet, där de sociala skikten i Stockholms olika världar möts och beskrivs ingående, drivs vidare.

Inlagt 2016-06-23 22:20 | Läst 1477 ggr. | Permalink