FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Ändå min favorit


En hederlig barrskogsidyll i soluppgången. Hirvensalo, Åbo 21.10.2016. Foto: Håkan Eklund. Nr 295/366.

Ok, visst är det fint med lundmark, med sin växtkraft och sina ädla lövträd. Men min favortiskogstyp är ändå momarkens barrskog, med mossa och bärris under fötterna. I lunden är det ju lera direkt under förmultnade löv ...

Frisk momarksskog (stenig sådan) är den skog jag växt upp med och som jag fortsättningsvis har tillgång till på nära håll.

Här är jag några hundra meter från hemtrappan. Mötte flera grupper med dagisbarn och barnskötare på väg till skogen; en härlig miljö också för småttingar - en urban lyxmiljö.

I vår näromgivning har vi flera olika privata dagisar som dagtid bidrar till ett positiv "ljudlandskap" när de är ute och leker. Det är tjo och tjim för hela slanten, av unga som ännu är omedvetna om all värdens ondska.

Inlagt 2016-10-21 10:33 | Läst 1241 ggr. | Permalink
Dina bilder får mig att se på barrskogen på ett helt annat sätt. Jag kanske också borde börja leta motiv där inne i skumrasket. Där finns säkert mer att upptäcka än jag hittills anat?
Skogen kan vara både skrämmande och stämningsfull, men också lockande och full med möjligheter. Håller med dig i skogstypspreferensen - det är också "min" skog. Ljuset från soluppgången mjukar upp och är inbjudande. En härlig bild.
//GöranR
Härligt att ungarna får njuta och härja i skogen. Skogen var min lekplats som liten, den bästa man kan få.