FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Utanför hemtrappan


Utsikt från köksstegen. Hirvensalo, Åbo 19.6.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 170/365.

Sitter i försommarnatten och skriver på en artikel om Odensholm när jag inser att jag håller på att glömma att ta "dagens bild" ... Plockar med köksstegen och avbildar den vackert blommande Rhododendron-busken utanför dörren. Fotografering behöver ju inte alltid vara mera komplicerat än så.

Tidigare under kvällen var jag en riktig turgubbe; besökte en lokal där mindre flugsnappare hållit till, gick fem minuter längs en spångad led genom sumpskogen, såg en rörelse i ett träd, kollade med handkikaren och ser den mindre flugsnapparen som sitter och putsar  fjädrarna. Bingo! Art nummer 185 i år. Detta är en fågel som jag främst hört (oftast i Estland), men sällan sett på nära håll. Kul.

Sen bar det iväg till ett åkerområde där det skall finnas ortolansparv, en art som helt håller på att försvinna ur vår avifauna (gäller både Sverige och Finland). Stannar på ett ställe för att lyssna, och se - där är den! Nummer 186. Målet är att se 200 arter i år, utan att anstränga mig dess mera. Månne inte det skall lyckas?

Inlagt 2017-06-19 22:32 | Läst 1342 ggr. | Permalink
WOW - Det siger alt.
Mvh. Erik.
Vilken färgprakt!