FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Goda vibrationer


Med full speed genom stan. Washington DC. 29.11.2015. Foto: Håkan Eklund. Nr 333/364.

När man vistas i en ny stad någonstans ute i världen kan man ju bara inte låta bli att reflektera över "tingens ordning" som egentligen handlar om enkla saker, som säkerhet, servicenivå, hemtrevlighet etc. Allt sådant är ju i och för sig relativt; inte skall man och inte bör man ju jämföra olika ställen. Ändå gör man det helt instinktivt.

Personligen hade jag inga speciella förväntningar på Washington DC. Det är ju bara så kul att med egna ögon se olika kända ställen. Sådana finns det gott om.

I början av 1980-talet reste jag och frun kors och tvärs över hela Nordamerika, och hann se en hel del. Den tiden hade vi inte råd att bo på hotell ..., det blev mest hos bekanta och bekantas bekanta. Och i Greyhoundbussar.

Efter det hann det bli många s.k. u-länder i olika väderstreck, där man verkligen fick akta varje steg man tog. Därför känns Washington DC som ett enkelt och lätt ställe, där allt tycks fungera, där man känner sig trygg (trots att detta är en av världens mäktigaste städer, politiskt sett ...), där det är lätt att ta sig fram mellan olika områden. Och ännu har jag inte sett en enda polis eller en enda "skurk" nere i metronätverket.

Stan verkar mycket "civiliserad" med massor av mysiga barer, restauranger, bokaffärer, museér  - allt.

Körde taxi idag på ett ställe utan metrostationer (började regna). När gentlemannen som körde hörde att vi var från Finland, från Formel 1 föraren Kimi Räikkönens hemland, då tryckt han på gasen och körde som en vettvilling! Han var säkert 80+. Återkopplingar kan ha olika uttryck.

Inlagt 2015-11-30 01:15 | Läst 3693 ggr. | Permalink
Det där var ju en härlig berättelse, skön gamling, LO