FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Snärjigt i fejklandet


Fejkfartyg från vetetraden? Åbo 25.2.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 56/365.

Fejkdemokraten och fejksagofarbrodern  i fejkstormakten Trumpland har hittat en fejkadvisor och kriminell fejksvensk som sprider fejkinformation om situationen i Sverige ...

Har USA  och Vita huset någonsin förlöjligat sig själv så grundligt som just nu? - medan miljoner trump-amerikanare klappar i händerna ... Fascistmaffian i Vita huset har sänkt anständighetens ribba i det politiska samtalet med ljusår, och deras försök att tysta mediekritik närmar de sig länder som Turkiet, Azerbajdzjan, Kina och Putinland.

Och trumpen själv verkar ju vara en ängslig och räddhågsen typ, som är rädd för omvärlden, medan de skjutglada amerikanarna själva tar livet av varandra med drygt 300 000 vardagliga vapenvåldsoffer under det senaste decenniet.




Inlagt 2017-02-25 21:46 | Läst 4023 ggr. | Permalink
Ja, allt verkar vara fejk nu för tiden.. vem kan man lita på nu.. det kom plötsligt..
Hälsn!
Svar från Håkan Eklund 2017-02-26 09:39
Det värsta är ju insikten om hur lättlurade människor är ...
- hawk
Inte alla amerikaner klappat i händerna! Många tycker att det är lite pinsamt.
Svar från Håkan Eklund 2017-02-26 09:38
Ja, jag förstår, tack och lov finns det motkraft. Jag har själv släktingar i Washington state som skäms över det som nu pågår.
- hawk
Det talas mycket nu om falska nyheter eller fejknyheter. Betraktat som något nytt, är fenomenet ändå väldigt gammalt. Förr sa man propaganda. Har funnits i alla tider, men Joseph Göbbels stagade upp saken för över ett halvt århundrade sedan.
Det är naturligtvis mumma för varje politisk utövare att få motståndarens åsikter klassade som falska nyheter - men så simpla grepp lämnar mig helt oberörd. Under hela min levnad har jag blivit utsatt för propaganda. När jag för 30 år sedan satt och läste min förment seriösa morgontidning råkade jag stöta på en artikel där jag själv var specialist. Jag häpnade då över alla vinklingar, glidningar, mörkanden och halvlögner som förekom. Än mer förskräckt blev jag när jag kopplade detta till alla andra artiklar som jag hade svalt med hull och hår genom åren - artiklar där jag själv inte var specialist.
Falska nyheter och fejknyheter har gammelmedia ägnat sig åt i alla tider - försök inte inbilla mig något annat. Nu ifrågasätts deras trovärdighet. och det kan dom gott ha!