FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Urbant själslandskap


Lässtund på en Vasapub. Vasa, Österbotten 11.12.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 345/365.

Sitter några eftermiddagstimmar på en pub i Vasa och bara njuter. Först och främst är detta är en stad med vibrationer, ett urbant själslandskap för mig. Detta är "min" stad, trots att jag inte bott här så länge, men dock första gemensamma bostadsorten tillsammans med min dåvarande flickvän, nuvarande fru, som "importerades" från Åbo (där jag avtjänade värnplikten på Åbo flottstation).

Sen blev det vice versa ...

Och det var Vasa som var min "huvudstad" under uppväxttiden, där jag och kompisarna gick på disco, tog del av vår första naturförening (Ostrobothnia Australis) där jag senare var sekreterare i ett antal år och tog initiativet till deras första årsbok OA- Natur, som utkommer än idag.

Idag hade jag ärende till ett tryckeri, orsaken för besöket här, men de hade inte leveransen klar enligt avtal; typisk . . .

Besökte vännen Johan Geisor på fotoaffären och fick mitt exemplar av den fina fotoboken "Lapponia -storslagen stillhet" med text av John E. Utsi och bilder av Erlend och Orsolya Haarberg. En verklig bokpärla! Texterna är talande och bilderna suveräna. De visade bilder på Korsholms naturfotofestival/Vårgårda dito - under hösten.

Fick samtidigt ett examensarbete av en av mina adepters, som var en positiv överraskning -  ett välgjort arbete!

Sen gjorde jag ett besök på Vasabladets kontor för att hämta lördagens utgåva där jag hade en dryg halvsida med tre recensioner av naturfotoböcker; jag har varit medarbetare på tidningen sedan 1968 ...

Sen till puben för lässtund och reflektion. Bara så skönt.

Inlagt 2017-12-11 18:17 | Läst 874 ggr. | Permalink
Det där ser ut att vara en mycket trevlig stund, stämningsfull bild! LO