Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Besvikelse

Sitter här med Den Nya Digital Foto, nu utan tillägget "för alla". Den har kommit istället för Tidningen Foto, som jag prenumererade på, men som nu har lagts ner. 

Den här tidningen håller långt ifrån samma klass. Där Foto var professionell till sin layout, i sin journalistik och avseende bilder är den här på en betydligt lägre nivå. Det är inte samma stringens i språket, artiklarna är inte lika intressanta - är yxigare och mer allmänna - och layouten är rörigare. Testerna och omdömena om kameror och objektiv är på en direkt låg nivå.

Sen har de en egenhet som jag stör mig på enormt, en tendens att särskilt i ingresserna, men även ibland inne i texten, att plötsligt skriva i fetstil, som om man skriker, typ "...rest jorden runt och tagit den ena storslagna bilden efter den andra, en teknik som var vanlig i datorerans barndom när alla kunde fixa med textlayout precis hur som helst i exempelvis Word, och gjorde det också. Detta förekommer hela tiden. 

Och det gäller överhuvudtaget tonen i tidningen, generellt. Plåta som proffsen! 10 bilder du måste ta - se här hur du gör. Etc. (De senare exemplen ej hämtade ur aktuellt nummer).

Så, jag är besviken. 

Möjligen kan tidningen ursäktas med att den vänder sig till en annan målgrupp, de som ä'r mer nybörjare, som kanhända kan få ut mer av innehållet. 

På återseende//Göran

På åter

Inlagt 2015-03-28 14:39 | Läst 3479 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ser att de på framsidan snott FOTO i stora bokstäver också, alltid lurar det någon..., jag sa upp prenumerationen redan innan första numret kom. Med undantag för nu Fotosidan och Kamera & Bild så verkar tidningarna mest innehålla översatta amerikanska artiklar...
Svar från gorred 2015-03-28 17:22
Jag såg det, plus att de tagit bort "för alla". Men det hjälper inte. Håller med i övrigt.

Hälsningar//GöranR
Tunt prassligt papper dessutom. Canon verkar ha köpt större delen av det här numret. Innehållet ger ett fragmentariskt intryck. En dutt här, en dutt där. Jag låter FOTO-prenumerationen löpa ut sedan får vi se.
Svar från gorred 2015-03-28 17:24
Jag kommer att göra likadant, dvs låta aktuell prenumeration löpa ut, och så får det vara bra med det. Jag gillar att läsa om fotografi och läser allt jag kommer över, men det här var för dåligt.

Hälsningar//GöranR
Väldigt synd att FOTO försvann, den enda fototidningen jag läste. Har vid något tillfälle köpt Digitalfoto för alla och det misstaget gör jag inte om. Bland det sämsta jag läst!

Ha en bra lördag!

//Tommy
Svar från gorred 2015-03-28 17:27
Ja, det var riktigt synd. Om nu båda tidningarna, dvs Digital Foto och tidningen Fot har samma utgivare, förstår jag inte deras val av nedläggning.

Tidningen Kamera&Bild håller ungefär samma klass enligt min mening som den forna tidningen Foto.

Hälsningar//GöranR
Borde ha fått en också men har inte sett till den, får kolla om den finns. Nu när jag läst din blogg har jag inte så höga förväntningar, så vi får se vad jag känner....Trevlig helg Göran!/ Björn T
Svar från gorred 2015-03-28 17:28
Ska bli intressant att höra vad du tycker. //GöranR
Ingen vidare reklam för alstret. Det verkar som en ytterst dålig idé, marknadsföringsmässigt sett, att förse kunnigt folk med den fast man inte vill ha den.
Med vänlig hälsning
eva
Svar från gorred 2015-03-28 22:54
Precis. Och sannolikt är det värre för att jag får den här tidningen - som jag har tröttnat på sedan många år - istället för en publikation av ganska hög klass, som tidningen Foto ändå var.

Hälsningar//GöranR