Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Ett rent dokumentärt inlägg i svartvitt

Det är alltid väldigt trevligt att träffa andra Fs-bloggare i verkligheten. Som exempelvis på Tårtan, men också på de oregelbundet återkommande fotofikasessionerna på Hornstull, Mix Burger. Stället har inte Tårtans patina eller karaktär, men är snyggt och rent och erbjuder bra möjligheter att sitta en kväll och diskutera fotografi, bloggandet förutom att lösa andra väsentliga problem i vår vardag, såväl lokalt som globalt. Dessutom verkar käket vara helt OK. 

Som vanligt följer kamerorna med och är framme, och just fotofikat är ju ett tillfälle där man fullkomligt oblygt kan ta snapshotbilder, gatufotoporträtt, rakt av utan att behöva smyga eller riskera att motivet misstycker. 

Och som vanligt blev gårdagskvällens fotofika på Hornstull en trevlig kväll, fylld med diskussioner, som i vanlig ordning oavsett vad de handlade om eller hur de började alltid till slut hamnade i fotografins värld, eller kom ner till bloggarna. Man lär sig genom att utbyta erfarenheter och kunskap.

Bl a diskussion om bloggarna; reflekterande text med illustrerande foto? Fotografi med förklarande text? Enbart bild, som då ska tala för sig själv? Eller bara text? Tittar man på Fotosidans bloggar finns ju alla varianter.

Jag har mer och mer börjat bli svartvit är det gäller sådana här dokumentära snapshots. Något paradoxalt upplever jag bilderna mer nyansrika då.

Inlagt 2014-04-24 04:47 | Läst 4785 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det var en trevlig kväll och jag hade börjat sakna lite snack på hörnet... Woken tycker jag inte är så tokig och det råkade ju bli andra kvällen i rad för mig. Jag var ju på en konsert på Debaser Strand kvällen innan och det var tunt utbud i kylskåpet varifrån jag utgick, så då fick det bli en wok.
Trevligt som vanligt. :)
-affe
Det har varit mycket trafik i bloggarna nu, märker att jag inte reagerat på kommentarer här. Emellertid; alltid trevligt att få kommentarer - uppskattat, och håller med ;).
Kan bara hålla med, ofta blir snapshots mer nyansrika. Kan det vara inlärningen av det svartvita i klassiskt dokumentärt känns så ibland. Mvh / Daniel
Svar från gorred 2014-04-30 09:54
Intressant hur vi ser på det här med svartvitt kontra färg. Men också att snapshots definitionsmässigt innebär ickeposerande, och att uttrycket då blir mer naturligt. //Göran