Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Inför Stjärnjul

Snart är det den tiden, dvs då alla körer i stan har en julkonsert och nästan varje dag är fylld av olika evenemang. Som vanligt är det bråda tider för min kör, The Entertainmen som tillsammans med vår systerkör, Rönninge Show Chorus som vanligt jobbar på att sätta upp Stockholms största julkonsert, Stjärnjul, i Filadelfiakyrkan - det 26:e uppförandet. 

Vi har nya nummer med till varje år, och förstås nya gästartister, som i år, och som alltid, precis som i alla andra sammanhang blir man aldrig fullärd. Och då behöver man coacher. En sådan coach, som kommer till oss och hjälper oss att finslipa vårt framträdande är Katarina Henrysson, tidigare medlem i och en av grundarna till The Real Group. 

Det är märkvärdigt hur vissa människor bara sprider glädje omkring sig, och hur de med små medel lyckas höja nivån så mycket, och hur de lyckas med att kritisera kraftigt på ett sätt så att vi uppfattar det som att vi är bäst i världen... Och det blir väldigt bra!

Det blir som vanligt en stor föreställning, med full orkester inklusive stråkar, och artister i år kända både på hemmaplan och internationellt, inte minst en känd multiinstrumentalist och violinist från Dalarna och Elsa från filmen  Frost.

Så det är ett hårt jobb - här instuderandet av körsatsen till Nessum Dorma. 

Och när jag har kameran med mig kan jag inte låta bli att ta nåt sånt här ögonblicksporträtt - en av våra duktiga sångare i kören. 

Kolla gärna in Stjärnjul på Ticketmaster. Det är den julkonserten som man behöver gå på, här finns allt! Och jag hinner dessutom inte med flera...

På återseende//Göran

Inlagt 2018-11-14 01:28 | Läst 2437 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Och med den heliga Julens antågande bakom hörnet så har du också förärat oss med en ny fin profilbild!
Svar från gorred 2018-11-14 08:44
Jo minsann, och ingen profilbild vilken som helst - den är tagen av porträttfotografernas mästare, Knut Koivisto (kurs i porträttfotografi på Fotografiska). Är väldigt stolt.
//GöranR