Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Nashville Tennessee - the Music City

Nashville gör verkligen skäl för sitt namn. Det är musik överallt, hela tiden och var man än kommer. Stan är full av förväntansfyllda och förhoppningsfulla musiker av alla åldrar, kvinnor som män, unga flickor och pojkar - alla vill slå igenom, alla vill underhålla, alla vill göra karriär. Restaurangerna (syltorna/haken(kaféerna) ligger tätt på huvudgatan Broadway och angränsande gator, ja egentligen oftast vägg i vägg, om det inte där finns en affär för cowboyboots eller stetsonhattar emellan förstås, och överallt finns levande musik. Man betalar för att få spela på restaurangerna, det är kö och får man ingen plats så spelar man på gatan. Det är ju förstås countrymusik som gäller i första hand, och jag vet inte hur många versioner av Me And Bobby McGee som jag hörde längs några få kvarter mitt på dagen. Det är skiftande kvalitet verkligen på musiken, ofta enligt devisen "hellre än bra", men alla är entusiastiska och alla har sin publik. 

Men det är musik annars också. Här finns flera stora musikmuséer och musikutställningar, och barbershopens världsorganisation, BHS (Barbershop Harmony Association) har sitt högkvarter här. Till och med en del byggnader är byggda som musikinstrument, åtminstone utseendemässigt. 

Frågan är här vad publiken varmest intresserad av; base ball eller musiken?

Och så är det varmt. Drygt 35 grader C i skuggan, och det är strålande sol.  Jag märker att jag blir trött och längtar nästan hem till den svenska sommaren...

Inlagt 2015-08-04 16:55 | Läst 900 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det måste vara en fantastisk upplevelse om man gillar country eller inte.
Jag gillar den "ursprungliga" - Bluegrass och Honky Tonk.
Många fina bilder Göran.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från gorred 2015-08-04 21:55
Tack Erik. Det var förstås väldigt mycket country i olika tappningar, men också väldigt mycket annan musik, som rock, blues etc. Egentligen en uttalad mix, så även den som inte gillar country&western får sitt musiklystmäte.
Hälsningar//GöranR