Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Skattjakt(?) på stranden

Det är fortfarande varmt och badväder här nere på Spaniens vita kust, även om det var en regnig och klart kyligare dag igår. Kanske skrämdes de vanliga strandbesökarna iväg, det var betydligt glesare idag mellan solstolarna och parasollerna. Men vattnet fortfarande direkt njutbart för bad, även för en badkruka som jag - tränade en myckenhet simning i tonåren, och har fortfarande en olustkänsla kvar för att frysa i när man badar. Då, när man låg i flera timmar frös man till slut ganska duktigt, trots vattentemperaturer på 24-25 grader, och det sitter i. 

Men det är trevligt att sitta på kanten på strandpromenaden och titta på folk, gärna med kameran i handen, förstås. Och så såg jag det här. Uppenbarligen en apparatur känslig för metall, men frågan var vad de letade efter. Pengar? Jo, då och då hittandes något mynt, men inte av den mängden att man kunde bli rik. Klockor? Ringar? Smycken? Kanske låter rimligare, sanden sväljer sannolikt en hel del.

En del gåtor har längre till sin lösning.

På återseende//Göran

Inlagt 2016-10-14 18:14 | Läst 986 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kul bild på skattjägarna eller skall man säga strandstädarna, ingen större chans att hitta det man tappat bort i sanden antar jag. Då är det tråkigare här hemma att träffa på `folk´ med dessa metalldetektorer invid våra fornlämningar (har inträffat några gånger). Ha det skönt där nere för här är det grått och kyligt.

/Stephan
Svar från gorred 2016-10-14 23:06
Tack Stephan. Är alltså fortfarande förundrad över vad det är de letar efter. Och håller med om oskicket att leta vid fornlämningar.
Fortfarande cirka 23 grader kl 2100, inte särskilt mycket kallare nu. ;)
//GöranR
En rolig och annorlunda strandbild som jag gillar.
//Tommy
Svar från gorred 2016-10-14 23:07
Tack Tommy. Jo, har aldrig sett något liknande förut, så det blev väldigt annorlunda.
//GöranR
Vetenskapliga beachcombers! Men inte det vanliga sättet att förnöja sig på badstranden.
Svar från gorred 2016-10-14 23:11
Nej, har aldrig sett något sådant förut. Fortfarande alltså nyfiken på vad de var ute efter.
//GöranR
En gissning är att dom är utsända av de som sköter stranden för att leta upp vassa metallföremål som kan skada de badande (kapsyler, eroderande ölburkar, med mera).
Vid yngre år var det ett återkommande nöje på den lokala stranden..höststormarna rörde runt i sanden och med lite tur fick man ihop till ett paket cigg på någon timme..
Mv/G
Svar från gorred 2016-10-15 16:35
Aha - så det kanske fanns någon mening ändå ;)
//GöranR