Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Slow food eller långsam matlagning

Idag tog middagen 5 timmar att laga. Nå, jag stod nu inte på pass och grejade hela tiden - det blev oxsvanssoppa och större delen av tiden skötte den sig själv, dvs när köttet kokade. 

Som led i att inte alltid behöva vara så effektiv, att inte alltid behöva göra saker snabbt, att låta saker och ting ta sin tid. Alltså långsamhetens lov, igen.

Och just oxsvanssoppa, eller kanske att göra något som bryter mot det vanliga, möjligheten att få använda ovanliga råvaror, som var vanligare förr, men som tenderar att glömmas bort eller fasas ut ur vårt snabba och effektiva samhälle. 

Men det var en njutning, både under tiden den blev till och efteråt, när vi åt. Det blev väldigt gott.

Med klippt persilja på topp.

På återseende//Göran

Inlagt 2014-09-18 23:51 | Läst 2850 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Mums! Man borde varva ner en aning - tack för det!
Svar från gorred 2014-09-19 10:05
Jo, det blev väldigt gott. Och ja, mer och mer försöker jag ta tillbaka min tid, att göra saker utan att hetsa, jäkta eller bli färdig "snart". Det finns en njutning i att processer får ta sin tid.
erdeljan 2014-09-19 12:19
Det stämmer... Jag stötte på en klok man för ett bra tag sedan som sa ungefär så här: "Stressa dig inte, för att man stressar sig framåt i tiden och vad händer i slutet av våran liv? Ju, vi dör! - Stressa dig inte dit utan njut varje sekund - oavsett om du står vid trafikljus eller väntar på att maten skall bli klar!" :)
Svar från gorred 2014-09-19 15:06
Väldigt bra!