Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Synas eller bli sedd?

Vi har ett behov av att bli bekräftade, av att synas, bli sedda och finnas till för andra i vårt samhälle. Samtidigt är många är osynliga, de finns helt enkelt inte till i andras eller våra ögon. Frågan är om det är vi andra som inte vill se? Vi ser vad vi vill och är blinda för det som stör oss, som vi kanske finner obehagligt, som påminner oss om vår egen dödlighet - den hemska tanken: -Det kunde vara vi.

I Spanien finns det en mängd lottförsäljare ute på gatorna. Ibland går de omkring med sina lotter , inte sällan placerar de sig vid ett bord, typ ett campingbord, företrädesvis mitt i stan eller på andra ställen där det går människor.

Jag har aldrig sett någon köpa någon lott. Å andra sidan ser man väldigt få tiggare. 

På återseende//Göran

Inlagt 2016-10-16 02:54 | Läst 1162 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Stort ämne med många möjliga infallsvinklar. I grunden tror jag människan är skapt för det lilla samhället där alla känner alla och där alla är beroende av varandra.
Svar från gorred 2016-10-16 11:54
Ligger mycket i det. Vi är i alla händelser skapta för att existera i sammanhang, vi är sociala varelser och gruppen och gemenskapen är viktig och har varit viktigt över tid. Tillsammans är vi starka.
Och även i de större sammanhangen (de större samhällena) tenderar vi att skapa gemenskaper och grupper i det lilla, det nära.
Tack för kommentaren.//GöranR
Som sagt, stort ämne, och nära!
/B
Svar från gorred 2016-10-16 22:59
Precis. Och vi fotografer är väl ett särskilt släkte, eftersom vi är sociala på flera sätt - vi både ser och vill bli sedda.
/GöranR