Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Varav hjärtat är fullt...

...därav talar munnen. Eller rättare sagt tangentbordet i dessa tider. Och apropå det; är det nån som kommer ihåg hur man använder en vanlig penna, dvs att skriva med, inte bara signera?

Jag lever i bubblor i mitt liv. En sådan bubbla är min musik med bland annat och främst kör- och kvartettsång. En  annan bubbla är trädgården, jag funderar nästan jämt på vad som händer i trädgården, hur jag ska hantera den, utvecklingen, fortsatt planering etc etc. Och så över allt detta svävar fotograferingsbubblan, som griper in i mitt liv i övrigt och där den aktiviteten är aktuell i mina övriga bubblor. Så det är alltså min värld i musiken och trädgården som jag mest fotograferar. 

Nu är det snart höst. Sommarblommorna börjar ta slut i rabatter och krukor. Det är dags för lite mer höstligt stuk. Och frågan  hur man ska presentera blommorna; nedgrävda i rabatter, i krukor - och om krukorna ska vara på marken eller på annat sätt. Färg och form är viktigt i trädgården, men också placeringen, betraktningsnivåer, för att inte minst utöka det dimensionella tänkandet och seendet. 

Experiment med olika blombänkar för utomhusbruk, för lite omväxling och variation i presenterandet av blommor och växter.

På återseende//Göran

PS: mobiltelefonbilder!

Inlagt 2018-08-21 13:27 | Läst 972 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Skön trädgård!

Vad pennor beträffar: själv har jag alltid en "bludderbok" (billig vaxduksbok i A6-format) o en reservoarpenna (viktigt för känslan; tror jag äger 9 st), som jag sitter och skriver av mig i på fik eller parkbänkar. Och, lika viktigt: det är ingen dagbok, utan man ska bluddra fritt utan att tänka på att det ska sparas; boken slängs när den är full. Men det är jag...
Tack Per. Ett litet utsnitt bara.
Och läckert med dina pennor och ditt skrivande. Väcker du inte uppmärksamhet för att att du inte sysslar med telefonen som alla andra ;) ? Jag tror att sånt är viktigt; dels att skriva men också att använda riktiga pennor. Och jag är också svag för reservoarpennor...
//GöranR
elgenper 2018-08-21 20:55
Jo, ofta är jag ensam i lokalen om att INTE ha nåt elektroniskt att "jobba" med. Bör väl säga att jag äger o använder både iMac, iPad och iPhone, men aldrig för att "bluddra"; det fungerar liksom inte.
Svar från gorred 2018-08-21 21:22
Gillas verkligen!
Trädgårdar är viktiga också för oss, alldeles särskilt för I. Hon skulle inte må så bra om hon inte hade en trädgård med lite blommor i närheten :-) Hälsningar/ Björn T
Svar från gorred 2018-08-21 23:11
Jag förstår det, mer och mer. Och det är mångdimensionellt; att se på, att vara i, att greja med.
Mer och mer förstår jag det gamla talesättet: "Vill du vara lycklig en timme, köp en flaska vin. Vill du vara lycklig i ett år? Gift dig. Vill du vara lycklig resten av ditt liv - skaffa en trädgård."
Med grad av modifiering, förstås ;)
//GöranR
Jodå, det händer att jag skriver på papper med penna. Aldrig på telefonen utöver sökord. Men helst skriver jag vid datorn, då kan jag läsa det själv och andra också ;-)
Svar från gorred 2018-08-21 23:16
Jo, det är ju det vanliga. Samtidigt har jag känslan av att det blir alldeles speciellt när man skriver mer penna å papper, mer känsla, mer eftertanke och begrundan när man formulerar sig, och detta att forma bokstäverna och orden "för hand" ger ytterligare en dimension åt det skrivna.
Jag skriver också mest på datorn. Men jag försöker ibland använda en vanlig penna på vanligt papper. Det blir annorlunda.
//GöranR
Jodå, pennan är fortfarande i bruk.
Har alltid papper och penna med på mina resor och skriver dagbok för hand. Behövs när minnet blivit lite kort.
Sedan kan jag förstå att dina tankar ofta är i trädgården, med en så fin och välskött är det inte konstigt.
Svar från gorred 2018-08-22 23:28
Roligt att se att det gamla hederliga konceptet penna och papper fortfarande är aktuellt. Men kanske det är en generationsfråga ;) ?

Min trädgård är mer och mer en källa till vederkvickelse och avkoppling, trots allt arbete, eller arbetet i sig är också en källa till att känna sig bra. Den är fortfarande under utveckling, och nu när jag har tid har det blivit mycket lättare att jobba med den.
//GöranR