Till och Från

Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Lilla Elitloppet

Elitloppshelg! Sista söndagen i maj är det Elitloppet, och på lördagen går lilla Elitloppet av stapeln. Till och Från var naturligtvis där och bevakade. 

Strålande solsken, 25 grader. Sverige blir inte festligare än så här. 25 000 människor njuter med mig. 

Uttagningsförsök till Sweden Cup. Försöket plockas hem av Björn Goop och Monster Drive. 

Nu börjar allvaret. V75:an! Bara finaler och fina lopp på snabb bana. Storfavoriten och bästa spiken är i första avdelningen, B.B.S Sugerlight. Hela Sverige inklusive undertecknad tror att den ska vinna. Det är ett bronsdivisionslopp - Sugarlight har fått en inbjudan till Elitloppet men tackade nej. Så alla inser att det är spel mot ett mål. 

Många favoriter med god chans att vinna. Undertecknad spikar Sugarlight och lämnar in kupongen. Det är då tanken slår mig: tänk om han galopperar? Då blir det bra utdelning vad som än händer. Jag lägger in ett backup-system utan Sugarlight som spik. 

Och vad e're som händer? Redan innan första kurvan galopperar Sugarlight! Backupen utlöst direkt! He he he. Jag sitter och myser när jag tänker på alla sorgliga arslen som har spikat Sugarlight. 95 procent av kupongerna rensade redan innan första kurvan..

Rocket Zet och Daniel Redén tar ledningen. Ser bra ut, han är med på systemet. Peter Untersteiner lyckades hejda galoppen bakom Sugarlight och lägga sig i sjätte par ytter. Plötsligt kommer han som ett jehu! Han kan väl inte vinna? Det blir stenhård körning, Rocket Zet mot Sugarlight, när plötsligt: vad e're som händer? Royal Fighter och Jennifer Tillman får lucka och kopplar grepp. Hon vinner! Helt otroligt. Tillman överlycklig. En annan torskar. Riktigt sorgligt. Royal Fighter har femtespår och har vunnit på V75, den hade bra chans. Varför plockade jag med Västerboonthenews? Omöjligt att vinna från tolftespår en sån här dag. Det är en läxa att ta med sig hem. Om man bestämmer sig för att gå emot den givna spiken - se då till att plocka med hästar så att man får med sig loppet! 

Segerintervjuer och prisutdelning. Jennifer Tillman kommer tillbaka längs sargen - och hon är fortfarande lika glad! 

Tävlingen fortsätter. I gulddivisionen segrar Daniel Redén och Dileva Käll. 

Triumftåg. Lägg märke till Dilevas perfekta bodybuilder-kropp. 

Den här mannen hade hårigast rygg på Valla idag. 

Lutfi Kolgjini, spaggeskånskans uttolkare på travovalen. Ludde hade en bra dag. Först vann han Sweden Cup med Mosaique Face. Sedan tog han hem silverfinalen med Olympique Kronos. 

Även Peter Ingves, den finske showmannen och Riksbankschefens smarta brorsa, fick segerdefilera. Han gör det med sin publikfriande patentare. 

Mellby Viking med entourage. Sweden Cup i all ära men huvudnumret under lördagen är för mig Harper Hanovers lopp. Långdistans, tre kilometer. I år krossade Mellby Viking allt. På nytt världsrekord, 1.12.5! Har faktiskt inte sett något liknande tidigare. På bilden gör Mellby Viking en segergest a la Henke Larsson! Nesta Effe brukar köra med samma segergest. 

Vill ni veta hur hästarna kör med Henke Larsson-gesten? Se här: det finns en lucka i bettet där man kan lägga in tungan. 

Dagen slutar som den börjar, i solsken. Förresten, hur gick det med spelandet? Jovars, fick in några femmor. Det blev matlapp. 

Postat 2014-05-25 11:10 | Läst 5677 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera