Till och Från

Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

På travovalen: Örebro International

Travtävlingar i helgen. Örebrotravet lockade med V75 och det fina stayerloppet Örebro International. Långloppet som hade lockat riktigt fina hästar. Startlistan lät som en Who's Who för svenska långluffare. (Vet inte riktigt varför det heter Örebro International. Bara svenska hästar med, förutom en åländsk. Det är lite grann som i USA och deras World Series i baseball. Precis som jänkarna anser örebroarna att de är världens medelpunkt.) Hur som helst, Till och Från var där och bevakade. Några bilder meddelas. 

Första avdelningen. Från bricka ett kapable Don Incantatore. Körsångarnas speciella favorithäst sedan Riva Del Sole lade skorna på hyllan. 

Gulddivisionen vanns av Magic. Vilken Magic? Magic Johnson? Nej, Magic Tonight. 

Dagens säkraste vinnare stavades Greenleaf Slim. Men se här. Häst och ägare ställer upp för fotografering precis som man ska. Kusk och tränare däremot spexar runt! Tycker inte det är seriöst. 

Men nu gäller det. Örebro International. Stayerdistans, tre kilometer. Med de tuffaste som Norden har att erbjuda! På startvolten kapabla travare som Tokyo Hotel Hall och Order To Fly. På tjugo meters tillägg det nya fenomenet Jeppas Maxi och storfavoriten Frozen. Längst bak de ärrade veteranerna: Indigious, On Hold, Mellby Viking. Vilket lopp! Det känns som Harper Hanovers, det stora stayerloppet som körs under Elitloppshelgen. 

Och se, där är han, Mellby Viking! För mig är han kungen. Jag säger bara Harper Hanovers. Förra året, då han krossade allt motstånd. På världsrekordtiden 1.12.5! 

Dansken Jeppe Juel sitter upp bakom favoriten Frozen. En berättigad favorit. I årscomebacken för några veckor sedan lekte han med motståndet. 

Men nu bär det iväg! Jeppas Maxi tar snabbt ledningen. Favoriten Frozen hamnar i första utvändigt. Efter honom ligger de på rad: Indigious, On Hold, Mellby Viking. Varv efter varv i stenhårt tempo. 

Det drar ihop sig. Frozen har gjort sitt, kroknar. Indiguous har gjort sitt, kroknar. In på upploppet en kamp mellan tre hästar. Jeppas Maxi, On Hold, Mellby Viking. Stenhård kamp...On Hold!!

Gissa vem som vann? (Vi beklagar den dåliga bildkvalitén). 

Leendet lämnade sedan inte Magnus Jakobssons läppar. Ej heller On Holds. 

...och ej heller undertecknads. Hade nämligen lagt in ett litet spel på vinnarduon. Min vana trogen hade jag torskat på V75. Stayerloppet var sista chansen att vinna skadan igen. Så jag lade in ett spel hundra vinnare plats på On Hold. Hästen stod i hela tjugofem gånger pengarna. Omotiverat höga odds för en så fin travare. För två veckor sedan sprang han jämnt med Narold Vox. Samme Narold Vox som någon vecka tidigare hade städat av stenhårde Montgomery Gel. Mellby Viking gjorde årsdebut och skulle enligt ryktena köras snällt. Frozen och Indigious kunde ha en sämre dag. Omotiverat höga odds på On Hold med andra ord. Då hästen är extremt pålitlig och nästan alltid kommer bland de tre främsta är vinnare-plats ett bra spel. Om hästen vinner väntar sköna tusenlappar. Om inte får man åtminstone pengarna tillbaka. Och hästen gick som sagt och vann! Vilket förklarar den lite skakiga kameraföringen efter målgången. Med ett leende på läpparna åkte jag hem från Örebro, glad över att denna gång inte ha behövt offra mig för konsten. 

Postat 2015-05-04 06:49 | Läst 3526 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera