Man kan lika gärna ha roligt i väntan på döden, och varför inte fotografera lite emellanåt, och kanske skriva lite också.

Vad i hundan blir det så mycket hundar på mina bilder?

Har gått igenom många av mina bilder som jag brukar kategorisera som gatufoto. Och slås av att förvånansvärt många bilder innehåller en hund. Det är definitivt inte något medvetet val jag gjort, det har bara blivit så.  Är det för att man som hundägare alltid har "hundradarn" påslagen? Eller tycker jag omedvetet att det finns något spännande med hundar? (Ja, såklart jag tycker det, annars skulle jag väl inte ha en egen hund, men ändå.) Eller är det så att hundar liksom lockar fram det där ögonblicket man som gatufotograf är ute efter?

Jag vill på intet sätt hävda att alla bilder ovan är bra, eller ens kvalar in i kategorin gatufoto, men faktum är att bilderna i alla fall är tagna under promenader runt om i Stockholm.

Ibland kan det dock hända att motivradarn är inställd på annat än hundar. Och då kan man ju fånga ett och annat mumintroll också.

Inlagt 2016-08-30 13:38 | Läst 820 ggr. | Permalink
En sak är klar, har man hund själv så möter man oftare hundar. Även när man är ute utan sin hund. Hur det nu kan komma sig. Nog tycker jag att detta är gatufoto. Riktigt bra dessutom.
Svar från Hundblues 2016-08-31 20:38
Så är det nog, Man ser hundar när man har hund. Och tack för omdömet om bilderna.
Många säger att de har damm på sensorn, men du verkar ha fått hundar på den :) Jag tror att det är svårt att få bort...

Bild 2 är min favorit /Thomas
Svar från Hundblues 2016-08-31 20:39
Det finns ju en funktion i Lightroom för att hitta damm så man kan ta bort det. Men jag har inte hittat någon motsvarande för hundar, så det blir nog extremt svårt att få bort från mina bilder.