...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Det hade jag ingen aning om

Dom första åren jag började fotografera så var det nästan bara makro.  Då upptäckte man ju väldigt mycket i den lilla världen, framförallt alla larver och småkryp som man inte hade en aning om att dom fanns. Men jag har aldrig sett denna snygging. Var ju bara tvungen att gå in efter makrot när jag såg denna lilla blå vackra i rabatten. Så liten, ca 1½ cm. det blev många bilder på den. Käkade bladlöss gjorde den också. Googlade på blå larv, inget napp så jag var ju bara tvungen att fråga dom som vet. Gissa om jag blev förvånad när jag fick reda på att den skulle bli en nyckelpiga när den blir stor. Blev nog mest förvånad över att jag aldrig sett den tidigare. 

Man lär sig något varje dag.

  // Ing-Marie

Inlagt 2022-07-02 00:09 | Läst 1171 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det hade jag heller ingen aning om, trodde inte de kom från larver. Kan inte heller påminna mig att jag sett den larv, med den mängd nyckelpigor man sett så är det konstigt. Konstig form från avlång till rund nyckelpiga, intressant. Jättefina bilder
Svar från imse 59 2022-07-05 08:38
Tack Peter !
Ja, visst är det lite konstigt men det är väl för att dom är väldigt små.
Det finns alltid något nytt att upptäcka
Ing-Marie
Helt fantastiska bilder på denna lille vän, ja fantastiska på alla sätt - färger, komposition m.m. Liknar ingen nyckelpigelarv jag sett på bild tidigare, aldrig sett någon på riktigt, bara läst lite.
Svar från imse 59 2022-07-05 08:41
Tack så mycket Stefan !
Först så trodde jag att det var någon typ av larv som ändrar färg efter vart den befinner sig. Denna höll till på bergsklinten som är blå.
Blev riktigt förvånad över att det var en som skulle bli en nyckelpiga.
Den irrade runt rätt mycket så jag hade chans att få till skapliga komp.
Ing-Marie
Så fina bilder på denna lilla krabat som jag aldrig sett förut. Hade inte den blekaste om att nyckelpigor ser ut så här innan dom "får vingar" och börjar flyga.
Riktigt härlig läsning till dessa superfina bilder.
Allt gott. Mvh Susanne
Svar från imse 59 2022-07-05 08:42
Tack så mycket Susanne !
Kul när man lär sig något nytt som även får en att bli rätt förvånad :-)
Ing-Marie
Otroligt vackra bilder på den fina larven! Så fick jag också en lektion. Jag hade ingen aning om att det ska bli nyckelpiga av den.
Hälsningar, Bjarne