...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Allt eller inget

I flera månader har det nästan bara varit talgoxar och blåmesar vid min matning, någon enstaka nötväcka och så Hacke förstås. Så när stjärtmesarna dök upp för ett tag sedan så var det lycka, men sedan försvann dom några dagar. Ni som läst min förra blogg vet att jag även fått besök av två kungsfåglar i min gran. Häromdagen var det snöväder och blåsigt. När jag kom hem från jobbet så skulle jag bara gå ut och slänga ut lite krossade nötter på granen till kungen. Tog kameran med för säkerhets skull ( man lär av sina misstag )

 Jo då, kungen var där och "väntade" på mig :-) Då plötsligt så kommer det ett stort gäng sidensvansar och hugger in på äpplena som jag satte ut i samma veva. Dom har inte visat sig här någon gång detta år så det var en överraskning. Mitt i allt bråk kommer då stjärtmesarna åter och dyker på sina talgbollar. Fotade kungen, fotade svansarna, fotade stjärtmesarna så det bara smattrade i kameran. Sedan for svansarna till granen och norpade kungens nötter. Hade jag varit en liten mes eller kungsfågel så hade jag nog rymt min kos när dessa bråkstakar kom. Men icke, tuff är dom trots sin lilla kroppshydda.

Det är nog tur att man när på jobbet på dagarna så man får göra något annat, hur skulle det annars sluta. Det går ju inte att låta bli att fota dessa när dom väl kommer på besök :-)

I dag när jag kom hem från jobbet var rådjuren vid matarna och letade något att äta. Men dom bilderna kanske kommer en annan gång, har inte hunnit tömma kameran ännu. Och massor med oredigerade bilder från dom senaste dagarna så egentligen skulle man låsa in kamerorna nu ett tag, men nu skall det bli vackert väder i helgen och det skulle ju vara kul om man fick lite solskensbilder också.

Men här är ett helt gäng bilder från dom senaste dagarna. Titta och förstora om ni orkar.

Go`kväll !

  //  Ing-Marie

Inlagt 2017-03-09 20:27 | Läst 2197 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Underbara bilder på både sidensvansarna och stjärtmesarna och fin färgskala på bilderna, förstår att kameran gick varm!
Svar från imse 59 2017-03-10 11:34
Tack så mycket Sirpa !
Vissa stunder hade jag önskat ögon i nacken :-)
ing-marie
Kul, många fina bilder!
- hawk
Svar från imse 59 2017-03-10 11:34
Tack så mycket Håkan !
ing-marie
Hej,
Du är helt enkelt en unik naturfotograf. Några av bilderna här är enligt min mening mästerstycken. Jag tycker du skulle lämna in några till vårsalongen på Liljevalchs. De platsar bland de bästa bilderna av fågelkonstnärer.

Det är intressant att se dina bilder. Varje gång.

Ha det bra
Bob
Svar från imse 59 2017-03-10 11:38
Tack så mycket Bob, jag blir verkligen glad över dina ord !
Men dom är väl nästan väl "stora", det finns sååå mycket fina natur o fågelbilder som cirkulerar och där tycker i alla fall jag att jag ligger i lä.
Men du sporrar till fortsatt fotografering med dina ord :-)
Ha de gott o hälsa !
ing-marie
Helt suveränt Ing-Marie! / Björn T
Svar från imse 59 2017-03-10 11:39
Stort tack Björn !
ing-marie
Så underbara bilder på bråkmakarna, kungen och mesarna. Fotografisk bingo fick du. Såg en gulsparv vid maten idag, och en bofink. Annars det vanliga.
Svar från imse 59 2017-03-10 11:41
Tack så mycket Stefan !
Så glad att jag fått några fler arter. Gulsparven gillar jag, men har aldrig sett den hemma hos mig.
ing-marie
Du kan verkligen fånga stunden på ett speciellt sätt
Vilka ilskna typer men så lustiga de är...
Så dunbollarna som ser så mjuka ut.
Kungen bryr sig inte...
Ja du kan du..
Gun-Inger
Svar från imse 59 2017-03-10 11:42
Stort tack för dina rader !
Alla har sina egna uttrycksätt.
ing-marie
Suveräna bildserier!
Håller helt med tidigare kommentarer.
Svar från imse 59 2017-03-10 11:42
Stort tack för det Lars !
ing-marie
He he, vad roligt! Vilken trängsel! Dina Sidensvansar rör ju på sig rejält också! De jag hade i perfekt väder för några veckor sedan satt mest still och jäste, ihop med de äpplen som dom hackade i sig.. Hade en större flock på c:a 25 Stjärtmesar här idag, såg dom nära när jag promenerade till Pendeltåget här vd Södra Station, då är dom till och med en bra bit från Tantolundens skyddande träd.. Där dom höll till var bara i ett enstaka träd på en gata.. tror dom börjar bli stadsbor.. :-) Och väldigt orädda var dom.. En riktig invasionsart detta år, ihop med andra, som 'svansarna'..
Hälsn!
Svar från imse 59 2017-03-10 11:46
Det var en väldig fart i två dagar, i går var dom inte så många och inte alls så hungriga. Satt mest på äpplena och tittade.
Att det är gott om stjärtmesar är det nog många som är glada över. För vem blir inte lycklig bara över att få titta på dom.
Tack Jan !
ing-marie
Underbara bilder och vilken lycka att ha så många fina fåglar inpå knuten.
Svar från imse 59 2017-03-10 11:46
Tack Margareta !
Ja, så kul när det händer något utöver det vanliga :-)
ing-marie
Vilken fantastiskt utdelning du får i din trädgård ! Jättekul när det lönar sej även fotomässigt att hålla på med matning och du tar verkligen toppenfina bilder på dina gäster. Det brukar vara på vårkanten som det dyker upp lite ovanliga gäster även hos oss men sidensvansar blev det inte mer än ett par. Kungsfågeln är toppenfin!
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2017-03-10 11:50
Tack så mycket Lena !
Det är verkligen kul när det kommer nya matgäster.
Sidensvansarna var det full fart på i två dagar, men i går var dom inte så många och inte så hungriga. Man vet aldrig var man har dom :-)
Och nu har jag lärt mig att se skillnad på mina två kungsfåglar, den ena har lite svart under näbben.
ing-marie
Så härliga fågelbilder, du är nå duktig att fanga dom!!!!
/Synnøve
Svar från imse 59 2017-03-12 16:15
Tack snälla du !
Har man väl börjat fota dessa så är det svårt att sluta.
ing-marie