...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Det blev en lååååång långfredag

Upp i ottan, vi skulle vara hos Sara på Wildnordic i Kungsberget runt kl 4 för att åka till orrgömslet långt in i skogen. Hon hade lovat att det var säkert att vi skulle få se orrar. Men för optimistisk vågar man ju inte vara. 

Sara körde oss dit. Klafsade ut på en myr som bara hade en liten skorpa av frost. Jobbigt med vinterstövlar, tur att det inte var så långt. Hon har två gömslen, jag tog liggömslet och kompisen Lena K tog sittgömslet. När Sara visat oss till rätta och åkt därifrån så tänkte man att hur länge skall man sitta här i mörkret och vänta. Men jag hann inte ens få ordning på kameran innan man hör hur dom kommer och landar alldeles utanför gömslet. Som mest var det 15-20 st. Kolsvart, så synd att det var mulet, det hade ju varit rätt mysigt om det varit månsken då den var ganska full. Men lite suddiga brusbilder kan ju också vara spännande.

Sedan stannade dom så länge så man blev lite sned kroppen av alla konstiga ställningar man intar, men det var det värt. Dom spelade från ca 5 till kl 7 med några snabba avstickare. Dom var runt tältet på alla sidor så det var nästan jobbigt att hålla koll i dom små gluggarna och bestämma åt vilket håll man skulle fota. En var nästan på väg in i en glugg, så närgångna var dom.  Lugnt i ca en timme  innan dom återvände, men då var dom klart slöare och orkade inte bråka så mycket. Kl 8.30 var det över.

I all iver med upplevelser så glömmer jag bort att ta "dokumentationsbilderna" men bild nr två tog jag med mobilen så jag slänger in den här. I övrigt så är alla bilder fotade med mitt 70-200

Har inte lagt ner så mycket tid på redigering, så lite brus etc. får ni stå ut med. För mig är det i alla fall härliga minnesbilder.

Om någon blir sugen att fota orrar, hör av er till Wildnordic

  //   Ing-Marie

Inlagt 2017-04-17 09:03 | Läst 1789 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Wow, häftiga bilder! Orrspel har jag aldrig sett men förstått att det är spektakulärt.
Hälsningar Lena
Svar från imse 59 2017-04-17 10:47
Tack Lena !
Det var så mysigt att få se detta.
Du har ju inte så långt till K-berget. Sara har jättefint med tillgång till övernattning.
( jag har lagt in en blogg från Hjälstaviken om du inte sett den. Men du kanske har läst, man behöver ju inte alltid kommentera. jag är själv dålig på det ibland :-) Skriver det bara för att jag vet att du var nyfiken på bilderna därifrån )
Ing-Marie
Bingo! Fullt med fåglar runt, drömmen för fågelfotografen. Riktigt granna tuppar som slåss på dansbanan. Såg du inga hönor? Eller så gick de och åt frukost i lugn och ro.
Svar från imse 59 2017-04-17 10:43
Tack Stefan !
Ja, det var en upplevelse.
Kompisen såg en lite svagt i mörkret.
Men Sara var i gömslet i går och hade visst sett 5 st hönor.
Hej,
Utmärkt reportage. Spännande för oss som inte sett orrspelet i naturen.
Det digitala sensoren gör det möjligt till fina morgonbilder i dåligt ljus. Det ger faktiskt realism till dina bilder.
Som mästare du är har du några pärlor här.
Med beundran
Bob och Ninni
Svar från imse 59 2017-04-17 10:41
Stort Tack Bob !
Du är då alltid så vänlig i dina kommentarer !
Jag är glad att inlägget är uppskattat !
Hoppas ni haft en skön helg !
ing-marie
Härligt! Svårt att pricka rätt med väderförhållandena, blir som ett lotteri.. Tycker bilderna blev väldigt bra ändå, med mycket miljö i! Senast jag såg och hörde Orrar var vid sjön Öjarens västra strand i 'din' region när jag åkte långfärdsskridskor.. De hördes under min åkning, så jag stannade till och åkte närmare, men dom flög iväg efter några minuter, ett 20-tal.. Tror det var nånstans utefter våtmarksområdet öster om Säveränge på västra sidan av Öjaren, sett på Eniros karta.
Hälsn!
Svar från imse 59 2017-04-18 07:59
Tack Jan !
Visst vill man gärna ha dom där perfekta bilderna, men här var det nog upplevelsen som kändes viktigast. Så jag är helnöjd. Stundtals lade jag ifrån mig kameran och bara tittade.
Dom finns säkert där i trakten kring Öjaren.
ing-marie
Att se fågelbilder med Ing-Marie som fotograf är en fröjd. Kan tänka mig det var en upplevelse också, väldigt fint!/ Björn T
Svar från imse 59 2017-04-18 08:00
Stort tack Björn, så kul att du skriver så, vad glad jag blir !
Ja, det var en härlig upplevelse.
ing-marie
Häftigt Orrspel något jag vill se Här ska finnas orrar några mil här ifrån man ska hitta någon som de finns Fina bilder Snyggt fotograferat Ha en bra dag Gert
Svar från imse 59 2017-04-18 08:01
Tack Gert !
Försök kom iväg på detta . Det var verkligen sevärt !
ing-marie
Häftigt med så många fina bilder på orrspel. Det var en lyckad morgon för er.
Vilken skillnad mot dom orrar jag sett 150m avstånd och högt upp i träden.
Mvh / Hans
Svar från imse 59 2017-04-18 08:02
Tack Hans !
Allt har väl sin charm :-)
Men det var mäktigt att se på så nära håll.
ing-marie