...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Har "snöat in" på fåglar

Marken är fortfarande täckt av snö. Längtan efter att fota nturen på "mitt sätt" får vänta på sig ett tag till. Den här vintern har jag i alla fall upptäckt hur kul det är med fåglar. Både att beskåda och fota. Och en jättekul sysselsättning medans man väntar på barmark.

Fick tips av en kompis genom fejjan för några veckor sedan att det fanns ett fågelmatarställe här i närheten. Trodde jag visste var det var, men fann det inte. Har varit dit två ggr. tidigare. Men i dag, tredje ggn. gillt så hittade jag på det, det ligger en bit in i skogen. På vägen dit mötte jag en rådjursfamilj, men inga bilder på dom, för mycket "bråte" i vägen.

Men väl framme hos fåglarna var det full fart. Tror jag fick ihop det till 11 olika arter. Talgoxe, blåmes, domherre, svartmes, gråsiska, grönfink, tofsmes, nötväcka, och vackrast och roligast av dom alla var hackspetten. + en rovfågel. Plötsligt blev det knäpptyst och anade vad som var på G. och mycket riktigt, där uppe kom något stort och gled förbi. Hann inte se vad det var, mycket mindre fånga den på bild. Och mina fågelkunskaper är väl inte dom bästa så jag har nog inte vetat vad det var även om jag sett den bättre. Här kommer några bilder från dagen.

 Det lutar nog åt ett besök där i morgon igen.

Ha en skön fortsättning på kvällen !

   //   Ing-Marie

 

Inlagt 2013-03-23 20:26 | Läst 5353 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Ing-Marie! Vad kul att kunna fotografera så många fåglar på ett och samma ställe! Fina bilder där allihopa har sin egen charm. Många av fåglarna har jag aldrig sett. Tofsmesen var fin tycker jag och fågeln med den "röda huvan". Det är endast hackspetten som jag lyckats smyga mig på några gånger och få med på bild. Så fåglar är ett totalt outforskat område för mig med. Hoppas det ska bli någon fler vad det lider. :-)
Ha det gott! //Mvh Patrik
Svar från imse 59 2013-03-23 22:38
Testa vett ja :-) Kunde inte tro att det var så fängslande som det är att kolla efter fåglar.
Tack så mycket för dina rader !
ing-marie
Å vilket fågel ställe vilken lycka med så många arter på samma plats - och jättefina bilder från dig Ing-Marie som alltid! // Ha det gott! // Sören
Svar från imse 59 2013-03-23 22:35
Tack så mycket Sören !
Ja, det var ett spännande ställe där man kunnat stanna hur länge som helst !
ing-marie
Hallåj Fotokompis :-),

Vilka sagolika bilder, Du måste ju haft hur kul som helst, det kan jag skönja genom Dina bilder.
Gu' så fina. Åhhh jag blir alldeles avis, i positiv bemärkelse förstås, enastående bra bilder, och så många arter, vilken lycka för Dig Ing-Marie. Verkligen kul och härligt att få se :-)
Svar från imse 59 2013-03-24 08:28
Hej !
Vist är det kul, man blir alldeles varm inombords när man ser alla dessa sköningar som sprider gädje genom sitt kvittrade.
Det var så många så det blev nästan stressigt. Vände man sig åt ena sidan så var man rädd att missa någon snygging på den andra sidan. Men i dag skall jag ta Lena K. med mig så kan vi hålla span åt varsitt håll :-)
Ha en skön söndag !
ing-marie
Ing-Marie. Oj vilka fina bilder! Större hackspett och tofsmesbilderna gör mig lite avundsjuk.
Jag tilltalas av bilder som framställer en fågel på ett naturligt sätt och det har du verkligen lyckats med, även om det är en matningsplats. Du har verkligen lyckats göra dina fåglar rättvisa genom dina bilder. Snyggt, smakfullt och "naturligt"!!!
Även jag har snöat in på fåglar. Vet inte riktigt vad som flugit i mig men jag har verkligen fått pippi på alla dessa bevingade varelser..
På bokrean fanns en bok som heter "Fåglarna" av Killiam Mullarney och Dan Zetterström. Jättebra bok att använda för att identifiera de fåglar som fastnar på linsen (sensorn)
Hoppas du får en fin morgondag!
Allt Gott!
Anders Plåtare
Svar från imse 59 2013-03-24 08:31
Tack så mycket Anders för det fina du skriver. Blir så glad när jag läser dina rader.
Har man väl börjat med att kolla på fåglar så blir det lätt ett "beroende" :-)
Ha en skön dag !
ing-marie
Jättefina bilder. Härligt med sådana dagar när man kommer hem med massor av fina bilder och att få sätta in dom i datorn. Rena julafton.
Har också snöat in på fåglar. Därför att jag älskar att fota djur, Ja allt med ögon.
Har jagat Domherren halva vintern som suttit högst upp bland trädtopparna och väntat på att fotografen ska försvinna. Häromdan var han för en gångs skull lite sammarbetsvillig.
Så lycklig jag var när jag gick hem.
Så jag förstår precis din känsla. Mvh Nilla
Svar från imse 59 2013-03-24 08:33
Tack så mycket Nilla ! Brukar också säga så, att det är som lilla julafton när man tömmer kameran. Man vet inte riktigt vad som finns där i :-)
Så kul att du äntligen fick din Domherre, dom är ju så vackra !
Ha en fin söndag !
ing-marie
Underbara fågelbilder! Du är så himla duktig!!
Vad har du för objektiv eller fotograferar du dom så nära eller har du croppat bilderna? Jag brukar fota med mitt 100-400, men även om man fotograferar ett par meter ifrån blir det bara en liten plutt på bilden och inte dom där härliga närbilderna som man vill ha!
Ha en fin Söndag!
Svar från imse 59 2013-03-24 08:43
Hej Heléne !
Tack så mycket för dina positiva ord !
Alla bilder är croppade. Har för det mesta ( så även här ) mitt Nikon 70-300. Min favvoglugg, som verkligen är välanvänd.Och det går bra utan stativ för det är VR på det. Stativ är bökigt tycker jag när man skall fånga fåglar. Men undviker full brännvidd, då blir det inte så bra, då är det bättre att förstora och beskära.
Har ju ett Sigma 300 2,8 som jag också har testat, men då måste jag ha stativ. Och visst blir bilderna fina med det, men det krävs lite mer ansträngning och jag är ju lite bekväm av mig :-) så därför bär jag oftast med mig mitt 70-300.
Hoppas du får en fin fotodag, tror solen lyser över oss alla i dag.
ing-marie
ÅH visst är det beroendeframkallande med fåglar. =)
Har inte själv fotat det på över ett år, men jag vet vad du menar med att man inte kan sluta. Och dessutom är du ju helt kanon på att fota det. Mycket underbara bilder.

//JO
Svar från imse 59 2013-03-24 19:21
Jättekul är det !
Tusen tack Johanna för fina rader.
ing-marie
Många fina bilder du fått till där Ing-marie, skärpan är riktigt bra på allihop och bakgrunden lagom mjuk. När jag började med fåglar så fotade jag allt och när jag kom hem så slog jag upp dom i en fågelbok för att se vad det var jag hade fått bild på. Så mitt (självklara) tips är att skaffa en bra fågelbok. Det har jag iaf haft mycket nytta av och lärt mig massor. Mvh Mikael
Svar från imse 59 2013-03-24 19:22
Tack så mycket för dina rader !
Visst är det roligare ju mer man vet. Tycker mig märka ganska snabbt hur de olika arterna beter sig :-)
ing-marie
Underbart vackra bilder!
Ha det gott!
ewa
Svar från imse 59 2013-03-24 19:22
Tusen tack Ewa !
ing-marie