DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Nej då, jag är inte besviken

Traskade iväg till en fågelmatning i dag i hopp om att äntligen få se den söta stjärtmesen. Vet att den brukar hålla till där. Men inte en endaste liten vink om att den var i närheten. Andra gången i år som jag är där, såg den inte förra gången heller. Detta ligger en bra bit in i skogen och fågelmatning kanske inte är det rätta ordet, utan man bör nog kalla det djurmatning i stället.

Dagen blev härlig trots avsaknaden av stjärtmesen. Full fart på blåmesar och talgoxar naturligtvis. Men även en del annat fick jag beskåda i den soliga februaridagen.

Möttes av Kurre som var och letade mat.

Rådjuren såg jag inte i dag så det får bli en bild på dom från förra veckan då jag var där.

Det är egentligen inget ställe för oss som fotar, snårigt och ingen mat är placerad i "fotoläge" men det är bara att försöka hitta någon glipa.

Hacke är en trogen besökare som kommer med jämna mellanrum.

Sen har vi talltitan. Jag tror att det är en sån, vet att entitan också finns där men jag kan inte se skillnad på dom och eftersom talltitan är vanligare så är det nog en sån.

Svartmesen.

Och tom. nötväckan såg ut at njuta i solen och tog det lite lugnt för en gångs skull.

Plötsligt fick jag syn på något framför fötterna. Flera som var hungriga. Men skygg så den vände snabbt in tillbaka igen.

Hittade några nötter som jag lade framför hålet och då kunde den inte hålla sig :-)

Väntar på sin tur.

Den kvicka trädkryparen var också sugen.

Två ekorrar dök upp, den ena väldigt skygg så han försvann men en stannade kvar och verkade inte alls bry sig om mig. Så på den blev det en hel del bilder kan jag säga.

Tog sedan en sväng upp till Högbo för att kolla efter strömstaren. Och visst var dom där, men som vanligt på "fel" ställe. Och tålamod att vänta hade jag inte, utan det var dags att dra sig hemåt efter en givande dag.

Hoppas ni förstorar !

   //   Ing-Marie

Postat 2015-02-22 18:13 | Läst 3804 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Är det någon idé, vad tror ni ?

Svara ärligt nu !

Jag ( och två till ) har fått förfrågan om att ställa ut bilder i sommar och vi har tackat ja ! Men redan nu så kommer det svåra, vad skall man satsa på. Har inte tittat på lokalerna ännu, när vi väl har gjort det så kanske man får en viss känsla.

Det är vid en stor trädgårdsanläggning där många trädgårdsintresserade vistas. Så att det blir från naturen är givet. Förresten så har jag väl inget annat att välja på, då mina bilder till 99 % innehåller natur av något slag :-)

Då är frågan, är detta något att satsa på. Har tänkt mig att göra canvastavlor av dessa. Att dom är gulliga tycker många, det tycker jag också. Men tror ni att det är något som någon kan tänka sig att ha på väggen ? Det var min fråga till er.

Tror att det kan vara bra med plats så att jag även får plats med annat men det visar sig så fort vi får komma dit och titta på lokalerna.

Har visat flera av dessa bilder här förut men alla kanske inte har sett, så jag lägger in alla som jag gjort i denna genre.

Förstora !

Kanske hinner det bli flera montage att välja på innan det är dags.

Önskar er alla en trevlig helg !

   //    Ing-Marie

Postat 2015-02-13 17:11 | Läst 4357 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Varför kommer skaparlusten nästan alltid vid fel tidpunkt ?

Min skaparlust finns inte alltid i mitt huvud. Ibland känner jag att jag borde skapa något, men lusten finns inte där tillräckligt. Då är det nästan omöjligt att få till något.

Skall jag iväg på något, eller klockan börjar bli sent och det är dags att gå till sängs. Ja, då kommer lusten ofta som ett skott.

Så blev det i går kväll. Jag hade bestämt att för en gångs skull komma i säng i tid så att jag inte är halvdöd då alarmet tjuter strax före sex. Skulle bara stänga av datorn först.

En bild "råkar" komma upp på skärmen och plötsligt föds en idé !

Jag börjar pilla med detta, ( i PS Elements ) jag fortsätter och fortsätter för jag blir aldrig riktigt nöjd. Inte förrän jag har lagt ihop 5 st bilder så tycker jag att det börjar likna något. Klockan..... den vågar jag inte kolla  på utan smyger upp till sovrummet och somnar ovaggad.

Ser i dag några missar men dom kanske jag kan åtgärda någon annan sen kväll :-)

Och till jobbet kom jag iväg i tid !

Bör förstoras !

Allt för i dag !

  //   Ing-Marie

Postat 2015-02-11 14:49 | Läst 4619 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

I brist på annat

Änder............dom vanligaste, mest lättfotade fåglarna, dom fick duga.

Ledig, solen skiner, då måste man ju dra iväg ut. Bestämde träff med Lena i Högbo. Där jag åter igen skulle försöka mig på lite flygtokiga, hungriga änder. Men nu när vädret är som vackrast då är det många som är ute och går och många matar tydligen dessa. Vilket är bra, men då är dom ju inte så där ivriga och hungriga som vi vill. Men i stället är dom ju väldigt orädda så man skulle kunna fota dom med makrot om man kände för det.

Vi fick i alla fall några sköna timmar i solen, kaffe och nybakade bullar på gruvstugan.

Och visst blev det bilder.

Förstora !

Innan vi åkte hem så fick vi även syn på strömstaren borta vid kvarnen. Den har jag inte sett där varken i år eller förra året så det var ju kul att den ( dom ) var tillbaka. Den höll till på den mörka sidan av vattnet så dom bilderna blev inte mycket att titta på. Får bli ett nytt försök att fånga den en annan gång.

  //   Ing-Marie

Postat 2015-02-08 10:33 | Läst 1293 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Bubbles

För några veckor sedan så gjorde jag en såpbubbelblandning för att fota bubblor som blev frostiga ute i snön. En blandning av Yes, sirap och vatten.

På em. i dag när solen var på väg ner så var det där härliga gula ljuset långt där borta bakom träden. Upp på balkongen med makrot för att fota något med det gula i bakrunden. Men vad skall man fota ? Testade med en tulpan, nää, det gav inget. Kom då ihåg denna blandning som fanns kvar i en mugg. Alldeles seg och trögflytande var den, ( vattnet hade nog dunstat ) lite svårt att blåsa, så jag fick ta i lite där.

Men bubblorna höll och vackra mönster blev det.

Resultatet blev detta.

Förstora, jag tjatar om det för det är inte alla som kommer ihåg det :-)

Önskar er alla en trevlig helg !

  //   Ing-Marie

Postat 2015-02-06 21:46 | Läst 2390 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 ... 104 105 106 ... 177 Nästa