"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

France 2010... La hôpital...

Tre dagar kvar på semestern i Frankrike. Efter nästan tre veckor med upplevelser och foton händer det som inte får hända på semestern. Sambon och jag lekte i de enorma vågorna i havet när han plötsligt drogs ner av en våg och försvann under vattnet. Efter en som jag tyckte lång stund (förmodligen flera sekunder) kom han upp igen. På hans ansikte såg jag direkt att något hänt. Han sa "jag slog i foten och måste sys". Vi gick ur vattnet till duschen och det blödde ymningt. Som tur var hade vi just denna dag betalat för en plats på en "ponton" på en privat strand. Snabbt kom en kvinna med steril kompress, därefter en badvakt med första hjälpen väska. När bandage var lagt så var strax ambulans på plats och vi åkte med sirener och allt till akuten. Efter 3 timmar väntan fick sambon komma in och efter ytterliggare en timme fick han träffa läkaren. Under tiden väntade jag nervöst i väntrummet. En och en halv timme efter att Sambon hade kommit in så kom en läkare ut och hämtade mig. Han beskrev på engelska att såret var djupt  och att man skulle röntga och sedan undersöka vidare. Jag fick vänta ännu lite till. Efter en stund kom sambon ut med besked. Ingen fraktur, inga nervskador men väl fem stygn, stelkrampspruta och antibiotikaspruta.

Vi ringde sambons släktingar som hämtade oss och hjälpte till att köra hyrbilen från parkeringen vid stranden. Idag har jag varit på apoteket och hämtat antibiotika, värktabletter, kompresser, plåster och sårrengöringsmedel.  Sambon har fått order att inte belasta foten mer än nödvändigt i två dagar. På måndag flyger vi hem och hoppas att allt går bra. Om två veckor skall han ha en andra stelkrampspruta och ta bort stygnen, så jag får väl ringa vårdcentralen så fort vi kommit hem. Nu håller vi bara tummarna, sambon äter antibiotika och gör rent såret en gång per dag. Foten börja svullna, kanske på grund av värmen,så ännu är inte oron över. Hur det skall gå att springa runt på flygplatser på måndag har vi ingen aning om.

Som sagt mycket upplevelser har vi haft i Frankrike men denna hade vi kunnat vara utan.

Ingen drömbild men just så här tråkigt var det.

Mer och roligare från France 2010 kommer vartefter jag hinner med bilderna. Ni som kanske undrar så blir det Cannes, Le Cannet, Gorge du Tarn, Saint Honorat, Eze och ett antal grottor (jag kan ha missat något).

www.ingelaring.se

Inlagt 2010-07-24 21:23 | Läst 2477 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Be att få låna en rullstol på flygplatsen, de brukar vara så hjälpsamma där.
Hoppas allt går bra.
Svar från Ingela Ring 2010-07-27 08:09
Tack. Allt gick bra. Vi minimerade gåendet och tog lång tid på oss. Vi bad bilfirman och hämta bilen i Le Cannet och fick skjuts av en vän till flygplatsen i Nice. På så sätt slapp vi ta oss från biluthyrningen vid terminal 2 till terminal 1. Efter flyg och tåg kom sambons dotter och hämtade oss i Borlänge. Nu är det bara att ta tag i vardagen.
Jäklar så det kan gå! Det är länge sedan jag slutade bada utomhus, men de senaste åren jag gjorde det brukade jag ha på mig badskor. Jag är så rädd om tassarna! Må nu såret helas bra och utan infektion!
Svar från Ingela Ring 2010-07-27 08:12
Tackar. Såret verkar läka bra men sambon äter antibiotika "ifallatt", Badskor hade varit bra även om de inte skulle ha varit hela efter en sådan smäll så skulle de kanske minskat skadan lite. Jag som älskar stora vågor kommer att vara klart mer försiktig framöver. Det kunde ju gått mycket värre....