"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Äntligen lyckades jag fånga hackspeten...

Ända sedan vi såg hackspetten i våras har jag försökt fånga den på bild. Fram till nu har jag bara lyckts fånga en liten del av ryggen. Men nu var den mer samarbetsvillig.

I väntan på hackspett fotade jag några andra fåglar.

En stare och en vanlig fågel.

En annan vanlig fågel

Allt fotat med Fujifilm X-T1  och Fujinon XF18-135mm.

Men man kan konstatera utifrån alla bilder som inte blev något att om man skall syssla med fågelfoto mera seriöst behöver man lite mer zoom. Men vem vill vara seriös?

Ingela Ring

Inlagt 2016-06-26 13:53 | Läst 2563 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
När en fågel tittat på mig någon sekund, och bedömt mig, vänder den ofta rumpan mot mig.
Svar från Ingela Ring 2016-06-27 17:12
Just så eller flyger iväg bara. Så brukar det vara. I alla fall om kameran är med.
Hej Ingela!

Fina fågelbilder! Bilden med staren som du har fångat mitt i språnget tycker jag lite extra mycket om. Typiskt starar att vara i farten.
Roligt att du har fångat hackspetten. Skam den som ger sig! Men det kan ha varit en av föräldrarna till den här som du såg i våras. Den röda hjässan avslöjar att det är en av årets ungar. Men fortsätt håll utkik. Föräldrarna brukar vara i närheten av ungarna en dryg vecka efter att de har lämnat bohålan.

Mvh Lisa
Svar från Ingela Ring 2016-06-27 17:16
Får se om jag försöker igen. Men jag tror det är "fel" hackspett. När jag tittar efter och tänker efter var den andra mycket mindre. Så denna är nog en annan sorts hackspett. Att den är ung kanske kan förklara varför den inte stack iväg kanske.
Kul att mödan och väntan lönade sig. Här har vi också hackspettar, den för nu ett fasligt liv eftersom alla fågelfröna är slut. Verkar som den inte alls tycker att den ska hitta sin mat på egen hand.
Fåglar är kul att iaktta och även fota.
Svar från Ingela Ring 2016-06-27 17:17
Visst mödan lönade sig men inte helt och fullt. Vill minnas att den andra var mycket mindre. Men hackspett som hackspett kanske ;-)
Det är jätteroligt att plåta fåglar, men man behöver en rejäl zoom.
Svar från Ingela Ring 2016-06-28 19:34
Du har nog helt rätt. Men jag tror jag prioriterar annat än ett nytt dyrt objektiv. Det får bli som det blir så länge ;-)