"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Augustifoton från Ludvika.....

Semestern är slut och jag åter i vardagen i Ludvika. Höst och vinter innebär ofta mindre fotande för mig beroende på avsaknad av tid och inspiration (inspireras mer av ljus och nya platser än gammalt, invant och grått).  En del fotande blir det i alla fall. Här kommer en rapsodi av mina Ludvikafoton i augusti.

Efter festen...

Ett får...

Lin...

Skog....

Svamp...

Änder i Väsman...

Väsman...

Blåklockor...

Trädet...(ej svartvitt, det var så grått)

Lunch....

ingelaring.se

Allt fotat med Ricoh GXR, de översta med modul P10 övriga med A12 50 macro

ps. tänker använda höst och vinter till att lära mig behärska kameran och alla finesser bättre, får se hur den planen går ds.

Inlagt 2011-08-31 20:07 | Läst 3850 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Trevliga och stämningsmättade höstbilder. Jag påminner mig att jag i allmänhet ansåg att sommaren i Sverige var slut omkring 15. augusti. Hade man tur blev det lite brittsommar, men ofta var de tidiga höstkänslorna oavvisliga redan innan augusti var slut. Så är det inte här. Vi har fortfarande sommar. Dagarna är lite kortare, vilket gör att kvällssvalkan sätter in tidigare. Men det är soliga och varma dagar, och i synnerhet eftermiddagarna smakar fortfarande högsommar.

Klimatet här är inte riktigt lika bra som jag trodde när vi flyttade hit, och Saltspring hade en rekordtidig, rekordlång och rekordvarm sommar. Men när det sedan kom en otrolig massa snö efterföljande vinter insåg jag att jag nog måste vara beredd på grymt väder här också. Fast inte värre än i Sverige. När nu erfarenheterna samlats upp från sju år kan jag säga att det ändå är mildare och snällare väder här än på svenska ostkusten. Att sommaren varar längre är verkligen något jag gläds åt!
Svar från Ingela Ring 2011-09-01 21:39
Tack... Visst känns det höst... man jag har haft shorts i veckan ;-) Själv känner jag så att jag gärna flyttade ner till östergötland igen vad gäller väder. Tror att vintern är två månader kortare där..... ;-)