"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

France 2010.... Sista dagarna i Cannes...

De tre sista dagarna hade vi tänkt tillbringa på stranden i Cannes. Sola på Pontonen... Äta i kiosken... och så vidare... Men redan första dagen av de tre så hände den lilla incidenten som förstörde dom planerna. Sambon skadade foten och sådana saker som promenader och bad var helt uteslutet. Han fick hålla sig stilla helt enkelt. Så jag fick åka själv ner till Cannes och turista.

Först några bilder från stranden, Plage du Midi, på "olycksdagen"...

Strandkiosken...

En sten vid Duschen...

"fottvätten"... fortfarande grön flagg...

Vågorna började redan här bli högre....

och några Foton från min "turistrunda" i Cannes dagen före hemresan...

Några båtar i hamnen...

Bad och fiske "bakom" festivalpalatset...

turister fotar turister vid festivalpalatset... (ingen särskilt vacker byggnad)

Turister på väg mor festivalpalatset i värmen

Det var sändag och många butiker hade stängt...

Men marknaden var öppen....

liksom denna ostbutik...

Slutligen en vy sedd från bussterminalen...

Allt fotat med Panasonic LX3

Mina foton från Frankrike:  

www.ingelaring.se

Inlagt 2010-08-18 17:05 | Läst 7269 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Härligt Ingela!Där var mina morföräldrar när de firade sin bröllopsvecka 1968.
tråkigt att din sambo skada sig,bra bilder du ger oss
mvh Nicklas
Svar från Ingela Ring 2010-08-19 17:34
Tackar. Är säker på att Cannes var ännu mer häftigt 1968 än nu. Känns att det är klassisk mark man rör sig på. Jo tack det är bra med sambon nu, även om foten fortfarande värker om han går för mycket.
Turistorten med playan är ju också en del av världen. Men så nästan chockerande olik de små bergsbyarna. Att driva runt vid stränderna, äta och dricka lite gott, vara störtlat, det har också sitt behag. Men det är i mina ögon något lätt absurt över sådana där stränder där solsängarna med parasoller står packade. De fylls ju ofta snabbt också, när vädret inbjuder. Men jag är ointresserad.

Hoppas din sambo har återhämtat sig. Det är ju minst sagt snopet att skada sig på semesterresan.
Svar från Ingela Ring 2010-08-19 17:48
Cannes är lite härligt faktiskt. På Plage du Midi där vi brukar vara finns vanliga stränder blandat med privata stränder med solstolar och restauranger. Varje strand är bara kanske 25 m till hundra meter bred. Dvs alla möjliga typer av människor blandas med varandra. Olika språk, olika kulturer, olika utseenden och olika social bakgrund, turister och lokalbefolkning. Allt i ett enda gytter och allt och alla är ok. Väljer man privat strand med ponton och stolar så badar du ändå tillsammans med de som har matsäck med sig till stranden. Oavsett vilken strand du väljer så kan du äta vid kiosken, på en enkel restaurang eller en restaurang med dyrare meny. Vi själva brukar bland hej vilt, bra för att man kan (men dyrare meny är oftast inte värt priset). Men egentligen är gratisstränderna kuligast för där är det verkligen folkliv.

Sambon har återhämtat sig bra....