"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Att fotografera kyrkor...

Kyrkor är ofta fantastiska byggnader, men ack så svåra att fotografera. Att ta fotografier av exteriören är ibland nästan omöjligt för att kyrkan står "mitt i byn" som man ofta säger. Andra hus och byggnader gör ofta att man inte kan få tillräckligt avstånd för en bra bild. Gator och parkeringar att bilar skymmer sikten eller annars är det byggnadställningar på kyrkan. Men trots alla hinder försöker jag ständigt få till bilder på kyrkor.

Att sedan försöka sig på att fotografera interiören är för mig nästan ännu värre. Kameran tycker inte om när det blir för mörkt. Bilden blir kornig eller annars så hittar kameran inte fokus. Av respekt för de som är i kyrkan för att be, vill jag inte fotografera så jag stör dem. Varför blixten inte alltid kan användas och en del  bra fotovinklar får jag hoppa över. Eftersom kyrkor är stora och blixten liten och enkel så blir ofta inte heller blixtbilderna bra. Men det är likadant här, trots alla hinder försöker jag ständigt få till bilder i kyrkor . 

En bättre kamera och mer kunskap så hade förmodligen en del av problemen försvunnit (men det där med att jag hela tiden skall visa hänsyn blir nog kvar). Att byta upp mig till en lite bättre långzoomare är dock för tillfället skjutet på framtiden  (systemkamera tror jag blir för tung och för mycket teknik för mig) och jag kommer heller aldrig ihåg att kolla upp om det finns några tips inför nästa gång. Utan jag fortsätter att med en dåres envishet  att lära mig via "försök och misstagsmetoden" både vad gäller fotograferandet och efterbearbetningen.

Men jag tror att jag nu äntligen fått några bra interiörbilder från kyrkan i Figeac, Frankrike. Extriörbilderna gick det nog sämre med.

www.ingelaring.se

Postat 2007-07-31 17:04 | Läst 7787 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5