"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Fotopromenad och mat...

Det blev en sista fotopromenad i februari. Jag fortsatte att testa inställningar. Har ställt in bländarprioritet,  svartvit, 1:1, ISO max 400 som favorit. Vilket gör att jag automatiskt får,  jpg svartvit och Raw (färg) på samma klick. Testar olika bländarvärden och jämför med IA läget (Inteligent auto). Tror det är ett bra sätt att lära mig. Att använda 1:1 gör dels att jag testa ett annat format dels att jag lätt skiljer mina manuella tester från autoläget. Här bilder från dagens promenad.

Först en gren fotad med autoläge...

Sedan ett tecken på att våren "kanske" kommer...

Efter det en järnvägsbro...

Hus i svartvit...

Samma fast i färg...

Till sist samma hus med autoläge...

Efter promenaden var det dags för mat. Förrätt toscansk kikärtsoppa...

Följt av Curryfisk...

Det var min söndag det. Imorgon måndag och en helt annan dag.

(allt fotat med Panasonic LX3)

www.ingelaring.se

Postat 2010-02-28 21:13 | Läst 5264 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Mina bästa djurparksbilder...

Det får bli fyra eftersom jag har så svårt att välja...

Alla från Kolmården 2009. Vagen och järven är tagen med Panasonic LX3 och Surikaten med Panasonic FZ18.

www.ingelaring.se

Postat 2010-02-27 14:55 | Läst 9725 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tänkte lära mig att fotografera....

Tomas Melderts blogginlägg  http://www.fotosidan.se/blogs/meldert/42337.htm fick mig att börja fundera. Det kanske är dags att sluta knäppa bilder och börja fotografera istället. Under vintern så har jag mer eller mindre tappat all fotoinspiration. Inte bara fotoinspiration föresten, jag har tappat all inspiration. Vintern är inte min tid helt enkelt.

Så  jag kom på att det kan vara en bra tid att lära mig fotografera. Har länge tänkt att jag måste lära mig fotografering med manuella inställninga,r men aldrig haft tillräcklig ro att analysera vad jag gör, vilket krävs om man skall lära sig. Så jag har fortsatt att mestadels använda kamerans automatiska inställningar. Men nu var det dags. Jag tog fram Bruksanvisningen för kameran (Panasonic LX3), surfade runt på fotosidan och flickr samt öppnade boken "Kreativ fotografering med rätt exponering" av Bryan Petersson som jag köpte på fotomässan 2008.

På LX3:an kan man ställa in fyra personliga inställningar. Så jag ställde in fyra olika inställningar, tog kameran och vandrade ut. Lite befriande på så sätt att motivet egentligen inte spelade någon roll. Här gällde det att komma underfund med hur kameran fungerade inget annat. Det blev en salig röra av  olika format, färg och svartvit och alla möjliga motiv. Jag kom hem med över 100 bilder, alla motiv skulle ju fotas med alla inställningar samt med automatiken ;-)

Här några av bilderna...

De här två Grand Danois syskonen blev mitt första offer. Här kommer husse...

Sedan kom jag fram till Ludvika Ulrica kyrka...

Här vid järnvägen var en bra plats att testa olika inställningar...

Den här butiken hade av någon anledning cafébord och stolar utanför entrén

Ett tappert försök till gatufoto...

Til lslut en cykel i snön

Min analys då? Jo, nu skall jag bestämma mig för en eller två inställningar och försöka lära mig detta med Bländarvärden.

En sak i taget, det är mycket att lära... 

www.ingelaring.se

Postat 2010-02-07 16:36 | Läst 5784 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera