"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Köpte mellanringar...

Saknade lite att kunna leka med macro. Sneglade länge på mellanringar till min Fujifilm X-T1 eftersom det inte är mitt huvudsakliga intresse. Men vilken skulle man köpad det fanns två att välja på. Sen dök det plötsligt ett enklare vad Meike AF Mellanringsats 10/16mm, två i ett liksom. Dessutom billigare. Med Black Friday erbjudande, köp nu betala sen, så slog jag till. testade detta med mitt Fujifilm XF 18mm 1:2 R objektiv. I brist på naturligt intressanta objektiv gick jag till gammelgårdens örtagård.

Här några Bilder:

Helt ok men väldigt kort skärpedjup. Att lära mig få bra bilder med detta är ett förbättringsområde. Att ha ett vidvinkelobjektiv innebär även att jag i princip är  "på" motivet med kameran för att hitta skärpan. Även detta något att lära sig. Men kvaliteten tycker jag är helt ok. Lite kul är det, så det blir säkert mer experiment när m0tiven dyker upp. Testade även att sätta mellanring på Fujinon XF18-135mmF3.5-5.6 R LM OIS WR  vilket inte skulle gå enligt butiken. Gick, gick det men bra blev det inte så det slipper ni se.

Ingela Ring

Postat 2016-12-07 20:51 | Läst 916 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera