"Nästan" bara bilder

"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

kaos och ombyggnad.....

Vi har idag fullständigt kaos hemma och värre lär det bli. Vi bygger om köket. Med två rum och kök blir liksom hela lägenheten berörd. Men man får tänka: att det blir bättre sen....

Vi har länge varit trötta på vårt "påskfärgade" kök och när fläkten gav upp var måttet rågat. Köket skulle moderniseras. Efter åtskiliga besök på färgbutik, vitvarubutik och Ikea så slog vi till och arbetet är igång.

Så här har vi det idag:

Vardagsrum eller lager utrymme ;-)

Balkong eller lagerutrymme ;-)

 Kök och byggarbetsplats...

Så jag tror att det inte blir så mycket foto den närmaste tiden. Allt skall bort och nytt skall in. Skåp skall tömmas, målas. Stommar skall rivas, byggas. Vitvaror skall in och ut...Men som fototokig tänkte jag dokumentera bygget.. det är väl de foton som blir till under denna tid. Förhoppnigsvis är allt klart strax efter påsk..

Svårt med färger på foto men ungefär så här ser luckor och golv ut....Luckorna är mer vita än grå på riktigt ;-)

www.ingelaring.se

Postat 2008-02-17 21:10 | Läst 4071 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Min Panasonic FZ18

 Har haft kameran en stund nu och är hitintills väldigt nöjd. Bra bildkvalité, möjlighet till RAW format och "intelligent" autoläge. Jag använder intsällningar och RAW format på "fotorundor" och i vardagssamanhang är Intelligent auto riktigt kul. Bara sikta och skjut. På mina fotorundor fuskar jag och ställer in intelligent auto tittar i kamerafönstret och ser vilka inställningar kameran valt. Kan sedan använda dessa inställningar manuellt och då få Raw format. Tycker att jag får både och på något sätt. Både "seriöst fotande" och enkelt vardagsfoto/lek i samma kamera. Säkert är systemkamera bättre på många sätt. För mig väger enkelheten och det lätta med att ta med en superzoomare tungt. Kul även att kameran har "telemacro". Enda nackdelen hitintills är att det saknas möjlighet till extern blixt. Skall bli riktigt kul detta till våren/sommaren när "min" fotosäsong börjar. Jag får nog investera i mer minne och vänja mig vid alltfler foton vid varje tillfälle ;-)

Snabbfoto i intelligent auto av gatan hemmavid.

Test av kvällsfoto från fönstret Intelligent auto

Hus i Ludvika, använder ett arkitekturläget

Dan Andersson i Ludvika, använder porträtt, macro

www.ingelaring.se

Postat 2008-02-06 19:54 | Läst 4594 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Carpe diem.....

Inspererad av flera personer här på  fotosidan bland andra detta blogginlgg http://www.fotosidan.se/blogs/affe/index.htm?tag=389 Började jag fundera över mitt eget fotande. Vardagsnära foto hamnar liksom på sidan av.. Varför har jag aldrig funderat på.. Men inspererad av alla dessa inlägg har jag börjat fundera på om en inte en del av dessa bilder är värda ett bättre öde. Efter lite mer tankemöda så kom jag fram till att jag döper om "gatufoto" till "Carpe Diem" och låter detta album även innefatta vissa familjebider.  Här några sådana:

Lukas första jul

Lena på Pibracs "fest"

Sista bilden på min far...

Torbjörn och lammet Albrekt (som han tog hand om när modern inte kunnde)

Detta var lite av vad jag kallar för Carpe Diem.. Skall försöka komma ihåg även denna typ av bilder....

www.ingelaring.se

Postat 2008-02-02 23:41 | Läst 3697 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Profilbild.....Beslutsångest...

Jag kan inte förstå att jag skall ha så svårt att välja profilbild. De flesta tycks ha valt en och är nöjda. Jag däremot tycks aldrig hitta rätt. Jag vill att profilbilden skall "vara jag". Det är den alla ser och som på något sätt ändå talar om "vem" jag är. Har testat åtskilliga nu. En del har fått ligga länge, mest i brist på alternativ. Andra har plockats bort nästan omgående. Har försökt mest med bilder på mig själv, men kanske på grund av litet urval av bilder, har det aldrg känts riktigt rätt. Här ett urval av mina olika försök att  hitta rätt.

     

    

Men nu har jag gett upp....  Jag tror att denna bild visar bättre vem jag är..

Första bilden med nya kameran, nyss upppackad som synes...

Så det får bli den ett tag framöver.....

(tills jag ändrar mig på nytt ;-)

www.ingelaring.se

Postat 2008-01-29 07:52 | Läst 4373 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Ludvika idag och lite mat..

Idag sken solen och jag gav mig ut med kameran igen i Ludvikas omgivningar..... Snön var i det närmaste försvunnen och nu var det barmark och is. Tror inte det blev några mästerfoton. Men jag har lite merfoton att träna RAW bearbetning på. Så här såg det ut idag.

Undrar varför de inte gick på vägen???

Medans jag sprang runt i skogen med kameran stod sambon i köket och lagade Oxsvanssoppa för kvällen. Det är riktig vintermat det.... Som förrätt blir det fransk potatissallad... Mums.....

www.ingelaring.se

Postat 2008-01-20 14:58 | Läst 5241 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 116 117 118 ... 130 Nästa