"Nästan" bara bilder och lite text. Men ibland kan det hända att det bli lite mer text om något som för tillfället intresserar mig...

Söndag i Ludvika och test av mitt Dogmaval

Jag är så trött på grå himmel och vit mark så först tänkte jag hoppa över veckans fotopromenad. Sen tänkte jag att detta kan vara ett utmärkt tillfälle att testa mitt Dogmaval i olika situationer. Mitt dogmaval är ju inte lika inövat som många andras utan mer ett spontant val av något jag inte kunnat fota förut (vidvinkel och 16:9). Sen tänkte jag att det var så offantligt jobbigt att inte kameran med vidvinkel gick ner i den minimala väska jag köpte till kameran. Men strax efter kom jag på att varför inte testa väskan jag har till min Panasonic FZ18. Det visade sig att där passade min Panasonic LX3 med vidvinkelkonverter riktigt bra. Tycker det är behändigt på fotopromenader att ha kameran skjutklar i en kameraväska. Bara öppna och ta uppkameran utan att trassla med remmar osv. Så med denna nya insikt gav vi oss ut. Inte för jag trodde på så många bra bilder då vädret och inspirationen inte var med mig.

Började med att testa ett foto på ett av radhusen jag brukar gå förbi...

Sen kom jag till gruvmuseet där denna maskin såg lite malplacerad ut mitt i vintern...

Gruvmuseet är nog lite sönderfotat av mig men idag såg jag det från en ny vinkel...

Jag har alltid velat fota alla dessa maskiner men aldrig kommit på hur...

PÅ vägen hem såg jag denna bil och cyckel, lika röda båda två...

Testade även att fota cyckeln enskilt...

Känner att jag är riktigt nöjd med mitt Dogmaval. Detta är riktigt kul. Inte alltid det enklaste, men kul. Och som jag sagt förut, mitt fotande handlar om att ha kul. Helst även få bra bilder och bli duktigare men aldrig på bekostnad av det roliga.

www.ingelaring.se

Inlagt 2009-03-22 19:24 | Läst 4751 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vad är dogma?
/aw :)
Svar från Ingela Ring 2009-03-22 20:19
kort är dogma att välja en inställning och sedan fota med denna. titta här

http://www.fotosidan.se/groups/dogma/index.htm